ОФИЦИЈАЛНО И ЕДИНСТВЕНО ПИСМО НА ПОИМИ: КАТЕРИНА ДИМИТРОВСКА

100 Comments off кариера, Студенти


АЗБУКА НА АКАДЕМИЈА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН

Катерина Димитровска е апсолвент на Технолошко-металуршкиот факултет при УКИМ во Скопје, и студент на Академијата за моден дизајн во Џолев и уметностите.

Уште на своите 17 години таа започнува како фриленс артист, со сликање на облека, под псевдонимот Luna Aditeya. Нејзината прва колекција ORGANИZAM ја презентира во 2019 на FWSK, како дел од студентската ревија на ТМФ, предводена од проф. Лидија Георгиева, а подоцна и студентската колекција Декади. Исто така, таа има учествувано и на #sustainablestorymk [2018] и НИТКА [2019], под менторство на Ирина Тошева.

За Катерина уметноста и науката се развиваат рака под рака, токму тој спој е нешто кон што таа цели, да го претстави преку дизајнот.И / Ирис ван Херпен

Њ / New look

Т / Технологија / Текстура

С / Синестезија

Ц / Цвикови

Х / Хусеин Чалајан

Ш / Шпенигли


________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Виктор Стојков
МОНТАЖА Виктор Стојков
ТОН Милан Димитриев
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

СЕТ АСС.
Стојан Ајтов
Илијана Такашманова
Сара Прилепчанска
Марија Јаќовска
Верче Стефановска