Курс: Adobe Photoshop | SKALA - Џолев и уметностите

ADOBE PHOTOSHOP: ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

By: djolev Date: Авг 01, 2022
Задолжителна програма за секој фотограф! Ментор на програмата „Курс по постпродукција на фотографија“ која ќе се реализира по дваесет и трети пат е Дејан Џолев (филмски режисер и визуелен артист).
  Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги изучат техничките можности за софтверската алатка: ADOBE Photoshop, и вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер.
0 student
€185.00
2461 Comments off

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • 30 часа

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 15 мин. пауза;

• 90 мин. вежби.

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:
1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)
2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

 

I. ПОСТПРОДУКЦИЈА НА ФОТОГРАФИЈА

1. Основи на постпродукција, вовед во естетика и методологија;
2. Простор и композиција, фотографски принципи и елементи;
3. Боја, теорија на боја и филозофија на убавото;
4. Светло и контраст;
5. Текстура и текстурирање, епохи и естетски карактеристики;
6. Ретуширање;

II. МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

7. Принципи во монтажа на фотографија;
8. Методологија и развој на монтажа на фотографија;
9. Процес [фотографски проект 1];
10. Процес [фотографски проект 1].

 

ADOBE PHOTOSHOP
Креативно служење со техничките можности: Мени, формати, алатки, колор корекции, текстурирање, селекции, ретуширање, маски, монтажа на фотографија…

ЛИКОВНА УМЕТНОСТ
Претставување на ликовните вредности: Естетика, филозофија на убавото, теорија на боја, визуелни комуникации, историја на уметноста…
Практична (мануелна) разработка: Цртање, боење, колажирање…

МЕТОДОЛОГИЈА
Пристап кон фотографијата: Методолошки развој на концептуална фотографија (од идеја преку цртеж, фотографии и финално монтажно фотографско дело).
Анализа: Затворено изложување на фотографските вежби, детално расчленување на делото преку аналитичка дискусија за естетската, техничката и уметничката вредност на делото.

 

ЛОКАЦИЈА: СКАЛА – Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА: 185€ [плаќање на 4 или 6 месечни рати без камата] *IUTE Pay 0

 

ПОПУСТ:
20% за уплата на целиот износ до 1 февруари
10% за уплата на целиот износ до 10 март

 

+ По завршување на секој час, учесниците добиваат текстуален и илустративен материјал од работната тематика.
+ Секој од учесниците треба да поседува сопствен лаптоп за потребите на часовите.
+ Програмата се одржува со физичко присуство, со можност и за он-лајн.

 

 

 

* * *

 

 

 

Запиши курс по постпродукција и монтажа на фотографија и примени ги стекнатите вештини веднаш со работа како Freelancer!
СПЕЦИЈАЛНА КОМБО ПОНУДА: 235 евра [заштеда 75 евра]
КУРС + ПРАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА FREELANCING

 

Дознај повеќе на 076 266 740

ВРЕМЕТРАЕЊЕ:   10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК:  11 Март
ТЕРМИН:  Сабота, 16:00ч. – 18:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА:  СКАЛА – Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ: 8 Март

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:
1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)
2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

 

ЦЕНА: 185€ [плаќање на 4 или 6 месечни рати без камата] *IUTE Pay 0

 

ПОПУСТ:
20% за уплата на целиот износ до 1 февруари
10% за уплата на целиот износ до 10 март

 

НАЧИН НА УПЛАТА:

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ СКОПЈЕ
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Адобе фотошоп