ADOBE PREMIERE: ФИЛМСКА И ТВ МОНТАЖА

By: dejansmilevski Date: Авг 28, 2020

Оваа програма има за цел да им овозможи на студентите да се запознаат со основите на програмата Adobe Premiere Pro – софтверска апликација за уредување на видеа. Покрај техничкиот аспект, студентите ќе имаат можност да се запознаат со елементарните принципи во филмската и ТВ монтажа.

0 student
€145.00
1900 Comments off

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 10 мин. пауза;

• 90 мин. ADOBE premiere pro.

 

10 термини • 30 часа

 

* * *

ПРОГРАМА:

• Алатки и работен простор;
• Основни принципи на анимација и припрема на работните фајлови;
• 2Д анимирање на векторски форми и типографија;
• 2Д анимирање на векторски форми и типографија II;
• 3Д анимација, камера и светло;
• 3Д анимација, камера и светло II;
• Трекинг и стабилизација на снимки;
• Композиција и постпродукција;
• Композиција и постпродукција II;
• Рендерирање и експорт на видеа.

 

* * *

 

• На сите учесници ќе бидат доделени сертификати за постигнатиот труд.
• Програмата е редовен предмет на Академијата за визуелни уметности.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК 18 јануари
ТЕРМИН  Понеделник и Четврток, 19:30ч. – 22:00ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА  225€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% уплата во готово

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК 18 јануари
ТЕРМИН Понеделник и Четврток, 19:30ч. – 22:00ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  09 октомври [бројот е ограничен: 10]

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ЦЕНА  225€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% уплата во готово

 

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Филмска и ТВ монтажа