ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doromarga Date: Авг 28, 2020

ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ КОИ САКААТ РЕКРЕАТИВНО ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ЛИКОВНАТА УМЕТНОСТ!

Програмата е под менторство на Доротеј Нешовски, во соработка со ликовниот уметник Маргарита Симовска.

Учесниците на курсот ќе имаат можност да се запознаат со основите на ликовната уметност преку цртачките и сликарски техники. Ќе ги совладаат принципите на композиција, конструкција на поставка, визирање, градација, топли и ладни бои, тон и поделба на плановите преку користење на различни цртачки и сликарски техники зависно од желбата на партиципиентот и моменталната наставна содржина (молив, туш, акрилни бои, водени бои, четка, шпакла и слично).

0 student
€145.00
1750 Comments off

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 10 мин. пауза;

• 90 мин. цртање и сликање.

 

8 седмици • 8 термини • 24 часа

 

1. Слободна тема • Молив;
2. Геометрија • Пастел;
3. Индустриски форми • Лавиран туш;
4. Природни форми • Акварел;
5. Архитектура • Акрил;
6. Пејзаж • Слободна техника [во екстериер];
7. Апстракција • Слободна техника [гости: ликовен уметник];
8. Портрет • Слободна техника;

* * *

 

• Сите учесници ќе ги претстават своите најдобри дела на заедничка изложба, каде ќе бидат доделени сертификати за постигнатиот труд.

* * *

 

• Сите материјали за работа се вклучени во цената.

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]

 

ЦЕНА 155€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата во готово

 

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  8 седмици • 8 термини • 24 часа
ПОЧЕТОК  13 декември
ТЕРМИН  Недела, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ 07 октомври [бројот е ограничен: 10]

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ЦЕНА  155€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата во готово

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО ИНСТИТУТ ЗА ДИЗАЈН И ТЕХНОЛОГИЈА ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0740980001-50
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Цртање и сликање