КУРС ПО ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doro Date: Авг 12, 2019
ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ КОИ САКААТ РЕКРЕАТИВНО ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ЛИКОВНАТА УМЕТНОСТ!

Учесниците на курсот ќе имаат можност да се запознаат со основите на ликовната уметност преку цртачките и сликарски техники. Ќе ги совладаат принципите на композиција, конструкција на поставка, визирање, градација, топли и ладни бои, тон и поделба на плановите преку користење на различни цртачки и сликарски техники зависно од желбата на партиципиентот и моменталната наставна содржина (молив, туш, акрилни бои, водени бои, четка, шпакла и слично).

0 student
€145.00
915 Comments off

Еден темин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 10 мин. пауза;

• 90 мин. цртање и сликање.

 

10+1 седмици • 10+1 термини • 30 часа

 

1. Слободна тема • Молив;
2. Геометрија • Пастел;
3. Индустриски форми • Лавиран туш;
4. Природни форми • Акварел;
5. Архитектура • Акрил;
6. Пејзаж • Слободна техника [во екстериер];
7. Апстракција • Слободна техника [гости: ликовен уметник];
8. Портрет • Слободна техника;
9. Портрет • Слободна техника [гости: портрет модел];
10. Селекција и анализа [подготовки за изложба]
11. Изложба на ликовни дела

* * *

 

• Сите учесници ќе ги претстават своите најдобри дела на заедничка изложба, каде ќе бидат доделени сертификати за постигнатиот труд.

* * *

 

• Сите материјали за работа се вклучени во цената.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  10+1 седмици • 10+1 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК  3ти ноември
ТЕРМИН  Недела, 16:00ч. – 18:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ 1ви ноември [бројот е ограничен: 10]

 

ЦЕНА  8.950 ден. [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за сите кои биле дел од програмите на “Џолев и уметностите”

ПОПУСТ  10% за уплата во готово на целиот износ

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Џолев и Уметностите
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210073413260175
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс по цртање и сликање