ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ДРАМСКИ АКТЕР » Djolev And The Arts

ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ДРАМСКИ АКТЕР

By: darijan Date: Јан 24, 2022
Квалитетот на исхраната е важен фактор за физичкиот развој на вашето дете, додека уметноста е духовна храна којашто е задолжителна на детското мени за негување на интелектуалниот и креативен капацитет.KIDS програмите од Џолев и Уметностите, ќе ја поттикнат креативноста, ќе го мотивираат критичкото размислување и социјалната комуникација на секое дете, преку класичните уметнички медиуми, преку јасно дефинирана работна програма, нетрадиционална (современа) претстава и организација на часовите.
0 student
Free
2567 Comments off

Драмската секција се состои од запознавање со актерската игра, преку вежби, етиди, импровизации, драмско читање и анализа, создавање на лик и претстава, вежби за опуштање, зближување, тимска работа и спријателување.

 

Со цел елементарно запознавање на актерската игра, градење на самодоверба, развивање на емпатија и разбирање, снаодливост во решавањето на било каков проблем, развивање на навики, комуникациски вештини, креативен и интелектуален развој, преку игри и актерски задачи.

 

ПРОГРАМА:

ГРУПА I
• Техника на глас (вежби за говор);
• Сценски движења;
• Вежби за концентрација;
• Имитација (животни, појави,предмети);
• Импровизација;
• Работа со партнер;
• Етиди;
• Анализа на бајки;
• Актерот како раскажувач;
• Претстава.

 

 

ЦЕНА
ГРУПА I • 1.900 ден месечна членарина – 4 термини.
плаќање по термин: 600 ден.

 

 

ОДРЖУВАЊЕ:

ПОЧЕТОК 05.03.2022 • сабота
ТЕРМИН 10:30 – 11:30

 

НАСТАВА • еднаш неделно • 60 мин.

 

ЦЕНА
ГРУПА I • 1.900 ден месечна членарина – 4 термини.
плаќање по термин: 600 ден.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Драмски актер кидс

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]