Курс: Филмска режија | SKALA - Џолев и уметностите

ФИЛМСКА РЕЖИЈА

By: djolev Date: Дек 30, 2021
Курсот „Филмска режија” претставува елементарно запознавање со процесите на создавање филм или филмска форма, преку практични предавања, филмски проекции и анализи, како и теренски филмски вежби во студио, ентериер и екстериер со филмска опрема и филмски соработници, како и постпродукција и обработка на филмска слика и монтажа во дигиталните софтвери ADOBE Premiere и ADOBE Audition.ЦЕЛ: Во текот на програмата секој од учесниците ќе биде дел од работен процес (од идеја до снимање кратка филмска форма), која подоцна премиерно ќе биде проектиран на големото филмско платно во „Кинотека на Македонија“. Исто така учесниците ќе имаат можност активно да се вклучат кон создавање на краток игран филм во рамки на програмата „Обука за филмски актер”. На крајот од програмата се доделува Сертификат за успешно реализирана програма.
0 student
Free
1349 Comments off

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 10 термини • 30 часа

Еден термин се состои од:
45 мин. практично предавање;
• 15 мин. пауза;
• 90 мин. вежби.

 

ПРЕДПРОДУКЦИЈА • 15 ЧАСА

термин 1. Основи на филмската уметност;

термин 2. Идеја, синопсис, тритмент;

термин 3. Филмско сценарио;

термин 4. Сториборд, книга и план на снимање;

термин 5. Кастинг;

 

ПРОДУКЦИЈА • 9 ЧАСА

термин 6. Систем на актерски процес;

термин 7. Камера и филмско снимање;

термин 8. Тон и филмска музика;

 

ПОСТПРОДУКЦИЈА • 6 ЧАСА

термин 9. Монтажа на слика и колор корекции;

термин 10. Монтажа на звук;

 

 

+  ФИЛМСКА  ПРЕМИЕРА • ВО КИНОТЕКА  НА МАКЕДОНИЈА.

 

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА 215€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата на целиот износ

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК  18-ти март
ТЕРМИН Петок, 17:00ч. – 19:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ 15 Март [бројот е ограничен: 12]

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ЦЕНА 215€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата на целиот износ

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ СКОПЈЕ
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Филмска режија