ФИЛМСКА РЕЖИЈА

By: djolev Date: Јан 08, 2020

Курсот “Филмска режија” претставува елементарно запознавање со процесите на создавање филм или филмска форма, преку практични предавања, филмски проекции и анализи, како и теренски филмски вежби во студио, ентериер и екстериер со филмска опрема и филмски соработници, како и постпродукција и обработка на филмска слика и монтажа во дигиталните софтвери ADOBE Premiere и ADOBE Audition.

ЦЕЛ: Во текот на програмата секој од учесниците ќе биде дел од работен процес (од идеја до снимање кратка филмска форма), која подоцна премиерно ќе биде проектиран на големото филмско платно во „Кинотека на Македонија“. Исто така учесниците ќе имаат можност активно да се вклучат кон создавање на краток игран филм во рамки на програмата “Обука за филмски актер”. На крајот од програмата се доделува Сертификат за успешно реализирана програма.

0 student
Free
338 Comments off

ПРЕДПРОДУКЦИЈА • 12 ЧАСА

термин 1. Основи на филмската уметност;

термин 2. Идеја, синопсис, тритмент;

термин 3. Филмско сценарио;

термин 4. Сториборд, книга и план на снимање;

термин 5. Кастинг;

 

ПРОДУКЦИЈА • 16 ЧАСА

термин 6. Систем на актерски процес;

термин 7. Камера и филмско снимање;

термин 8. Тон и филмска музика;

 

ПОСТПРОДУКЦИЈА • 12 ЧАСА

термин 9. Монтажа на слика и колор корекции;

термин 10. Монтажа на звук;

термин 10. Филмска премиера и филмски фестивали.

 

+  ФИЛМСКА  ПРЕМИЕРА • ВО КИНОТЕКА  НА МАКЕДОНИЈА.

 

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  10 седмици • 10 термини • +40 часа
ПОЧЕТОК  13 јину
ТЕРМИН Сабота, 15:30ч. – 18:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  12 јуни [бројот е ограничен: 8]

 

ЦЕНА  245€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово на целиот износ.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс: Филмска режија

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  10 седмици • 10 термини • +40 часа
ПОЧЕТОК  13 јуни
ТЕРМИН Сабота, 15:30ч. – 18:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  12 јуни [бројот е ограничен: 8]

 

ЦЕНА  245€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово на целиот износ.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс: Филмска режија