ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Апр 26, 2021
Ова лето снимаме филм!
Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по седумнаесетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев. Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе биде реализиран краток игран филм со професионална филмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера на големото филмско платно.
0 student
€145.00
1889 Comments off

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 8 термини • 24 часа

 

 

ПРОГРАМА

 

I. Пред продукција
Индивидуални интервјуа на менторот со секој студент [запознавање на менторот со студентите со цел оформување на сценарио];

 

II. Продукција [Почеток на курсот]
Обработка на сценарио и создавање на ликови [осознавање на процесот – снимање филм и поставување основи на актерска игра]; 4 термини
Снимање на филм; 4 термини

 

III. Постпродукција
Монтажа и премиера на филмот.

 

 

Снимањето на филмот се реализира со професионална филмска екипа.

 

+  ФИЛМСКА ПРЕМИЕРА • ВО КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА.

 

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА 225€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата на целиот износ

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 8 термини • 24 часа
ПОЧЕТОК 13 јуни
ТЕРМИН Недела, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ 10 јуни [бројот е ограничен: 12]

 

 

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ЦЕНА 225€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата на целиот износ

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ СКОПЈЕ
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Филмски актер