ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Авг 28, 2020
Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по петнаесетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев, универзитетски професори, професионални актери, режисери, театролози, филмски работници…Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со елементарните актерски, сценариски и режисерски теми и карактеристики преку практични предавања и вежби, снимачки етиди, посета на кино проекции и театарски претстави.ЦЕЛ: Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе бидат реализирани 10 кратки филмски етиди со професионална филмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера во „Кинотека на Македонија“.Секој учесник ќе добие сертификат за успешно реализирана програма „Обука за филм и филмски актер“, кастинг CV и кастинг фотографии.
0 student
€145.00
1623 Comments off

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

СИСТЕМ НА ГЛУМА • 15 ЧАСА

термин 1. Лик и Личност;

термин 2. Имагинација;

термин 3. Емоција;

термин 4. Актерска игра пред камера 1;

термин 5. Актерска игра пред камера 2;

АКТЕРСКИ ПРОЦЕС • 15 ЧАСА

термин 6. Сценарио (+ Кастинг);

термин 7. Мизансцен и континуитет;

термин 8. Актерска Импровизација;

термин 9. Актерска игра пред камера 3;

термин 10. Актерска игра пред камера 4;

 

Сите снимачки етиди се реализирaат со професионална филмска екипа.

 

+  ФИЛМСКА  ПРЕМИЕРА • ВО КИНОТЕКА  НА МАКЕДОНИЈА.

 

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  10 седмици • 10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК  18 октомври

ТЕРМИН Недела, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА  225€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  10 седмици • 10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК  18 октомври
ТЕРМИН Недела, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  15 октомври [бројот е ограничен: 12]

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ЦЕНА  225€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Филмски актер