ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФОТОГРАФИЈА

By: dragi Date: Апр 26, 2021
Курсот по фотографија е под менторство на фотографот Драги Неделчевски во соработкa со мултимедијалниот уметник Дејан Џолев и фотографот Антонио Станков.

Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги искористат вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер преку:

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
• Креативно служење со техничките можности: бленда, експозиција, исо, баланс, стилови, објективи, формати…

ЕСТЕТСКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
• Техничка разработка на светло: амбиентално (топло/ладно), студиско (блиц), екстериер…
• Креативна поставка на композиција: форма, простор, перспектива, линија. Претставување на ликовни елементи и принципи: фокус, боја, контраст, текстура, ритам.
0 student
€145.00
2690 Comments off

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ТЕОРЕТСКИОТ ДЕЛ ЌЕ ГО СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава

2. На комбиниран начин (дел од предавањата ќе ги следи online додека останатиот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 8 термини • 24 часа

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 15 мин. пауза;

• 90 мин. вежби.

 

 

* * *

 

 

ПРОГРАМА:

• Технички карактеристики на фотографија;

• Пејзаж фотографија [предавање];

• Пејзаж фотографија [вежби];

• Портрет фотографија [предавање];

• Портрет фотографија [вежби во ентериер];

• Портрет фотографија [вежби во екстериер];

• Документарна фотографија [предавање];

• Документарна фотографија [вежби].

 

 

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]

 

ЦЕН 235€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата на целиот износ

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 8 термини • 24 часа
ПОЧЕТОК 05 јуни
ТЕРМИН Сабота, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ 2 јуни [бројот е ограничен: 15]

 

ЦЕНА 235€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата во готово на целиот износ.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Фотографија