ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФИЛМСКИ АКТЕР

By: djolev Date: Мај 31, 2020

Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по шеснаесети пат, е под менторство на режисерот Дејан Џолев во соработка со режисерката Теа Беговска, универзитетски професори, професионални актери, режисери, театролози, филмски работници…

Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со елементарните актерски, сценариски и режисерски теми и карактеристики преку практични предавања и вежби, снимачки етиди, посета на кино проекции и театарски претстави.

ЦЕЛ: Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе бидат реализирани 10 кратки филмски етиди со професионална филкмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера.

Секој учесник ќе добие сертификат за успешно реализирана програма „Обука за филм и филмски актер“, кастинг CV и кастинг фотографии.

0 student
€145.00
1503 Comments off

СИСТЕМ НА ГЛУМА

термин 1. Лик и Личност;

термин 2. Имагинација;

термин 3. Емоција;

термин 4. Актерска игра пред камера 1;

термин 5. Актерска игра пред камера 2;

АКТЕРСКИ ПРОЦЕС

термин 6. Актерска Импровизација;

термин 7. Актерска игра пред камера 3;

термин 8. Актерска игра пред камера 4;

 

Сите снимачки етиди се реализирaат со професионална филмска екипа.

 

+  ФИЛМСКА  ПРЕМИЕРА • ВО КИНОТЕКА  НА МАКЕДОНИЈА.

 

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  8 седмици • 8 термини • +40 часа
ПОЧЕТОК  5 јули
ТЕРМИН Недела, 12:00ч. – 15:00ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  4 јули [бројот е ограничен: 12]

 

ЦЕНА  135€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово на целиот износ.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс: Филмски актер

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  8 седмици • 8 термини • +24 часа
ПОЧЕТОК  5 јули
ТЕРМИН Недела, 12:00ч. – 15:00ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  4 јули [бројот е ограничен: 12]

 

ЦЕНА  135€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово на целиот износ.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс: Филмски актер