Дали можеш да ја уловиш реалноста? • Тамара Котевска

By: tamara Date: Мар 27, 2020
Мастер клас е специјализирана интерактивна програма водена од страна на експерт во одредена дисциплина, наменета за професионалци, студенти и љубители од областа на дизајнот и уметностите.„Дали можеш да ја уловиш реалноста?“, претставува прв и ексклузивен (тридневен) Мастер клас на Тамара Котевска во Македонија, по предавањето на Беркли (Berkeley) Универзитетот во Калифорнија, Филмскиот Универзитет во Хонг Конг и фестивалот Doc Nomads.Сите учесници на програмата ќе имаат можност да се запознаат со севкупното творештво на Котевска преку практични примери од творечките и фестивалски искуства, од нејзини почетоци во филмската уметност, па сѐ до Оскарите.Како дел од програмата е предвидено, секој од учесниците да развие концепт за документарен филм и предлог визуелизација.Секој од учесниците ќе добие Сертификат за учество на тридневен Мастер клас за Документарен филм под менторство на Тамара Котевска во организација на Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“ во соработка со „Иститут за дизајн и технологија – Скопје“.
0 student
Free
1144 Comments off
ДЕН 1 • 22.04.2020

Како еден документарист избира да биде документарист
• За што би можел да направам филм?
• За што вреди да направам филм?
• Како од желба до професија?

ДЕН 2 • 25.04.2020

Како од избраната професија до реален исход и успех
• Екипа;
• Финансирање;
• Филмски фестивали;
• Филмски пазари;
• Од „Студантс“ до „Медена земја“.

ДЕН 3 • 29.04.2020

Анализа на развојни идеи на учесниците
• Идеја;
• Визуелно раскажување;
• Пристап кон субјект;
• Заклучоци.

 

+++

ЕКСКЛУЗИВНИ ФИЛМСКИ ПРОЕКЦИИ • [помеѓу редовната програма]

Севкупно творештво на Тамара Котевска
• Сидо (2013);
• Студантс (2016);
• Езеро од јаболка (2017);
• Медена земја (2019).

 

+ Секој од учесниците ќе добие Сертификат за учество на тридневен Мастер клас за Документарен филм под менторство на Тамара Котевска во организација на Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“ во соработка со „Иститут за дизајн и технологија – Скопје“.

 

***

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  3 дена • 6 часа
ДАТА  22/25/29 април
ТЕРМИН  14:00ч. – 15:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  ВИРТУЕЛНА УЧИЛНИЦА [онлајн]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  20 април [бројот е ограничен]

 

ЦЕНА  4.500 ден. [до 15 април]
ЦЕНА  5.800 ден. [до 20 април]

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Мастерклас

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  3 дена • 6 часа
ДАТА  22/25/29 април
ТЕРМИН  14:00ч. – 15:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  ВИРТУЕЛНА УЧИЛНИЦА [онлајн]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  20 април [бројот е ограничен]

ЦЕНА  5.800 ден.

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Мастерклас