Креирање на моден бренд • Јована Филиповиќ

By: jovanaf Date: Апр 08, 2020

Мастер клас е специјализирана интерактивна програма водена од страна на експерт во одредена дисциплина, наменета за професионалци, студенти и љубители од областа на дизајнот и уметностите.

„Креирање на моден бренд“, претставува (тридневен) Мастер клас на модниот дизјанер и креативен директор Јована Филиповиќ.

Програмата ќе ги посочи учесниците како да го изберат вистинскиот пат во кариерата или да градат сопствен моден бизнис преку примена на специфични теми, лични искуства и знаења. Ќе им помогне да ги разберат сопствените вредности и да ги применат истите при наоѓање на пракса, работа или започнување на сопствен бренд.

Во текот на Мастер класот ќе биде презентирана корисна литература, видеа и задачи кои ќе помогнат при дополнително разјаснување и зајакнување на научените техники и вештини.

Програмата е препорачлива за студенти на моден дизајн и моден бизнис, модни дизајнери заинтересирани да додадат менаџерски аспект на нивниот естетски пристап како и за професионалци со искуство во модната индустрија.

0 student
Free
672 Comments off
ДЕН 1 • 24.04.2020

Персонално Брендирање
• Основи на брендирање;
• Персонално брендирање;
• Дефинирање на цели и аспирации;
• WHY метод;
• Пракса;
• Прашања и одговори.

ДЕН 2 • 26.04.2020

Креирање на моден бренд
• Креирање на бизнис концепт;
• Истражување на пазарот, профили на потрошувачи и целни клиенти;
• Финансирање;
• Креирање на идентите на бренд;
• Инспирација и Дизајн;
• Кроење и Изработка;
• Цена и Проекција за позиционирање на брендот;
• Пласирање на колекцијата;
• Прашања и одговори;

ДЕН 3 • 28.04.2020

Предизвици
• Предизвици и критичко учење;
• Лојалност;
• Креативно размислување;
• Адаптирање и еволвирање;
• Прашања и одговори.

+

Секој од учесниците ќе добие Сертификат за учество на тридневен Мастер клас за Моден дизајн под менторство на Јована Филиповиќ во организација на Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“ во соработка со „Иститут за дизајн и технологија – Скопје“.

***

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 3 дена • 6 часа
ДАТА  24/26/28 април
ТЕРМИН  14:00ч. – 15:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  ВИРТУЕЛНА УЧИЛНИЦА [онлајн]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  22 април [бројот е ограничен]

 

ЦЕНА  2.700 ден. [до 17 април]
ЦЕНА  3.900 ден. [до 22 април]

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Мастерклас

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  3 дена • 6 часа
ДАТА  24/26/28 април
ТЕРМИН  14:00ч. – 15:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  ВИРТУЕЛНА УЧИЛНИЦА [онлајн]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  20 април [бројот е ограничен]

 

ЦЕНА  2.700 ден. [до 17 април]
ЦЕНА  3.900 ден. [до 22 април]

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Мастерклас