МОДНА ИЛУСТРАЦИЈА » Djolev And The Arts

МОДНА ИЛУСТРАЦИЈА

By: aleksandra Date: Авг 28, 2020

Преку курсот за модна илустрација учесниците ќе ги истражат начините на цртање на дизајнерска колекција. Целта е да се добие дефинирана модна фигура на хартија и развивање на навика за експериментирање со различни материјали при презентирање на модната колекција.

Курсот се препорачува како почетна точка за оние кои сакаат да ги развијат своите цртачки вештини во основните области на модната илустрација.

Програмата е наменета за оние кои сакаат да ги развијат своите вештини за цртање и да соберат портфолио потребно за успешно да продолжат со студиите по мода.

0 student
€145.00
1290 Comments off

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 45 мин. вежби.

10 термини • 20 часа

 

ПРОГРАМА:

• Женска база за модна илустрација во фронтална позиција;
• Различни позиции на женска и машка фигура (странична, задна и ¾ поза) и сенчање на фигура;
• Прв дел – контрапост на женска и машка фигура и примена на техники на боја во модна илустрација, втор дел – глава, лик и коса во модна илустрација;
• Ткаенина на тело/боење на драпирана ткаенина на тело;
• Цртање и боење текстури на материјали/облека;
• Детска фигура (женска и машка) со примена на облека;
• Технички цртежи на облека;
• Текстури на материјали I дел;
• Текстури на материјали II дел;
• Прв дел – Техника колаж во модна илустрација, втор дел – Mодни илустрации, модни додатоци и технички цртежи за авторска модна колекција.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 10 термини • 20 часа
ПОЧЕТОК 03 ноември
ТЕРМИН Понеделник, 16:30ч. – 18:00ч.

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]

 

ЦЕНА  95€

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 45 мин. вежби.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 10 термини • 20 часа
ПОЧЕТОК 03 ноември
ТЕРМИН Понеделник, 16:30ч. – 18:00ч.

 

ЛОКАЦИЈА Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  1 ноември [бројот е ограничен: 10]

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:

1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел)

Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

 

ЦЕНА  95€

 

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Модна илустрација