NUDE ФОТОГРАФИЈА

By: vladimirt Date: Мар 13, 2019
Eкслузивна работилница за NUDE ФОТОГРАФИЈА под менторство на Владимир Тасевски и Дејан Џолев.
Учесниците практично ќе се запознаат со оваа еротска фотографска дисциплина, преку: анализа на нејзината естетика, суштината и комплексноста во нејзиното работење, сензуалноста наспроти цензурата, развој на идеја и концепт, запознавање со техниките на осветлување, комуникација со модел, етиката и кодекс на однесување.
СЕКОЈ УЧЕСНИК ЌЕ ИМА МОЖНОСТ ДА ПОСТАВИ ДВА СЕТА [ВО ЕКСТЕРИЕР И ЕНТЕРИЕР], КАДЕ СО ПОМОШ НА МЕНТОРИТЕ ЌЕ ЈА РЕАЛИЗИРААТ СВОЈАТА ИДЕЈА ПРЕКУ ИНДИВИДУАЛНО РАБОТЕЊЕ СО ЖЕНСКИ NUDE МОДЕЛ.
НAПОМЕНА: • Заинтересираните лица треба да имаат +18 години, за +16 ќе биде потребна писмена потврда од родител/старател.
• Секој учесник задолжително ќе склучи договор за соработка, вклучително и (model release).
* Автор на фотографиите од брошурата: Владимир Тасевски. – цензурата на објавените фотографии е поради маркетинг политиката на социјалните медиуми.
НА КРАЈОТ ОД ТРОДНЕВНАТА РАБОТИЛНИЦА, УЧЕСНИЦИТЕ ЌЕ ГИ ИЗЛОЖАТ СВОИТЕ НАЈДОБРИ ДЕЛА НА ГРУПНА ИЗЛОЖБА, КАДЕ ЌЕ БИДАТ ДОДЕЛЕНИ И СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОСТИГНАТИОТ ТРУД.
0 student
€145.00
904 Comments off
ДЕН I. 11.05. ВО ЏОЛЕВ И УМЕТНОСТИТЕ.

Запознавање на учесниците со програмата и структурата на
работилницата.
Поделба на групи и креирање распоред на фотографирање.

ДЕН II. 12.05. ВО ЕНТЕРИЕР

Анализа на студиски акт [1 час]
Демонстрација на техники на осветлување [1 час]
Фото-сет [6 часа – од кои 1 час пауза]

ДЕН III. 13.05. ВО ЕКСТЕРИЕР.

Анализа на акт во ентериер [1 час]
Демонстрација на техники на осветлување [1 час]
Фото-сет [6 часа – од кои 1 час пауза]

СЕКОЈ УЧЕСНИК ИМА НА РАСПОЛАГАЊЕ:

Комплетна светлосна опрема за фотографирање;
Индивидуално работење со nude женски модел;
Инструкции и супервизија на процесот под менторство на
Владимир Тасевски и Дејан Џолев;
2 професионални шминкерки.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  3 седмици • 20 часа
ПОЧЕТОК  10ти мај
ТЕРМИН  Сабота, 12:00ч. – 15:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  22ри март [бројот е ограничен: 10]

 

ЦЕНА  69€ [плаќање на 3 месечни рати]

ПОПУСТ  5% за сите кои биле дел од програмите на “Џолев и уметностите”

 

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс: Nude фотографија