ADOBE PHOTOSHOP [ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА]

By: djolev Date: Јан 13, 2020

Задолжителна програма за секој фотограф! Ментор на програмата „Курс по постпродукција на фотографија“ која ќе се реализира по тринаесети пат е: Дејан Џолев (филмски режисер и визуелен артист).
Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги искористат вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер преку:
PHOTOSHOP
Креативно служење со техничките можности: Мени, формати, алатки, колор корекции, текстурирање, селекции, ретуширање, маски, монтажа на фотографија…
ЛИКОВНА УМЕТНОСТ
Претставување на ликовните вредности: Естетика, филозофија на убавото, теорија на боја, визуелни комуникации, историја на уметноста…
Практична (мануелна) разработка: Цртање, боење, колажирање…

МЕТОДОЛОГИЈА
Пристап кон фотографијата: Методолошки развој на концептуална фотографија (од идеја преку цртеж, фотографии и финално монтажно фотографско дело).
Анализа: Затворено изложување на фотографските вежби, детално расчленување на делото преку аналитичка дискусија за естетската, техничката и уметничката вредност на делото.

0 student
€145.00
934 Comments off
I. ПОСТПРОДУКЦИЈА НА ФОТОГРАФИЈА

1. Основи на постпродукција, вовед во естетика и методологија;
2. Простор и композиција, фотографски принципи и елементи;
3. Боја, теорија на боја и филозофија на убавото;
4. Светло и контраст;
5. Текстура и текстурирање, епохи и естетски карактеристики;
6. Ретуширање

II. МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

7. Вовед во монтажа;
8. Методологија и развој на монтажа на фотографија;
9. Процес [фотографски проект];
10. Процес [фотографски проект]

+ По завршување на секој час, учесниците добиваат текстуален и илустративен материјал од работната тематика.
+ Секој од учесниците треба да поседува сопствен лаптоп за потребите на часовите.
• Програмата е редовен предмет на Академијата за графички дизајн.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  12 седмици • 12 термини • 36 часа
ПОЧЕТОК  12 јуни
ТЕРМИН  Петок, 17:00ч. – 19:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  ONLINE (по вонредната ситуација постои можност за настава во нашите простории) Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  11 јуни

 

ЦЕНА  185€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ  10% за уплата во готово на целиот износ.

 

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО Институт за дизајн и технологија ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210074098000150
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс: Adobe Photoshop