ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

By: mare Date: Авг 28, 2020

Програмата „Курс за техники на кроење и шиење” е под менторство на искусната Маре Трајковска „Матра“ (модна дизајнерка и специјалист за конструкција на облека).

Започувајќи со откривање на формата на телото и создавањето на основен крој овој курс ќе ве води низ процесот на конструирање на облека.

За време на часовите ќе се обрне посебно внимание на употребата на неопходните алатки за успешна реализација на проектните задачи и употребата на машина за шиење.

Крајната цел на овој курс е покрај усвојувањето на знаење за конструирање на различните видови на панталони, воедно и да се совладаат основните техники за шиење. Со совладувањето на овие вештини на крај на курсот секој учесник ќе биде во можност да изработи најмалку два примероци на панталони.

Сите (основни) материјали за потребите на програмата се вклучени во цената.

На крајот од осум неделната програма, учесниците ќе добијат сертификати за постигнатиот труд.

0 student
€145.00
1667 Comments off

Часовите се одржуваат под строго дефинирани услови и мерки за безбедна и продуктивна настава.

 

Еден термин се состои од:
45 мин. практично предавање;
10 мин. пауза;
90 мин. практична работа (моделирање и шиење).

 

4 седмици • 8 термини • 24 часа

 

ПРОГРАМА:
АЛАТКИ И НИВНО КОРИСТЕЊЕ;
ТЕХНИКИ НА МОДЕЛИРАЊЕ;
ИЗРАБОТКА НА ОСНОВЕН ТЕРК;
МОДИФИКАЦИЈА НА ВШИТОЦИ;
КОНСТРУКЦИЈА НА КРОЈ;
ИЗРАБОТКА НА ОБЛЕКА;
ПРОБА НА КУКЛА ИЛИ ЖИВ МОДЕЛ;
АНАЛИЗА И КОРЕКЦИИ.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]

 

ЦЕНА  195€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата во готово

ВРЕМЕТРАЕЊЕ 4 седмици • 8 термини • 24 часа
ПОЧЕТОК 25 септември
ТЕРМИН Среда и Петок, 17:00ч. – 19:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. Благој Давков бр.16 – нас. Дебар маало]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  22 септември [бројот е ограничен: 8]

 

Часовите се одржуваат под строго дефинирани услови и мерки за безбедна и продуктивна настава.

 

ЦЕНА  195€ [плаќање на 2 месечни рати]

ПОПУСТ 10% за уплата во готово

 

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО ИНСТИТУТ ЗА ДИЗАЈН И ТЕХНОЛОГИЈА ДОО Скопје
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0740980001-50
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Кроење и шиење