Реконтекстуализација – завршен испит на студентите на Академијата за Визуелни Уметности

1078 Comments off Инфо, кариера

Студентите на Академијата за Визуелни Уметности исто како и студентите на странските универзитети за дизајн и уметност по предметите фотографија и постпродукација рекреираат или интервенираат култни сликари.

Нашите студенти ги одбираат своите омилени уметнички дела ги репредуцираат истите или создаваат нови инспирирани од нив.

Погледнете дел од завршните дела од предметите “Фотографија” и “Постпродукција на фотографија”, предмети од првиот семестар под менторство на Дејан Џолев.

Интервенција

Репродукција