кариера Archives » SKALA School
академија за ux ui дизајн-графички дизајн-вработување-пракса-студенти-ментори-скала-џолев

Важноста на networking-от и успехот на студентите од Академијата за Ux/Ui+ дизајн

By: 2424 Comments off

Денес ви споделуваме убави вести од тројца наши студенти, како резултат на физичкото образование и познаствата на студентите и менторите. Зборувавме со Андреј Стамевски, Станка Џекова и Аника Радевски за

Андреј Арсенков-визуелни уметности-скала-џолев

Од пракса до договор за вработување!

By: 1223 Comments off

Преку 70 студенти од Скала-Школата за дизајн, започнаа со пракса во креативните индустии. Вистинска можност да го искористат своето знање од Академија и да се впуштат во нови професионални предизвици,

Skala nastan dizajn i kokteli

ФОТО-ИМПРЕСИИ // „Дизајн & Коктели“ -дружба со најголемата дизајн заедница!

By: 1433 Comments off

Ги собравме на едно место младите креативци, подготвени за нови образовни и кариерни почетоци и дел од нашите ментори на „Отворени денови“ во просториите на „Скала - Школа за дизајн“.

скала-академија-моден-дизајн-џолев-едиториал

Нов моден едиторијал од студентите на Скала изработен со вештачка интелигенција

By: 1172 Comments off

Студентите имаа можност да се вклучат во процесот на подготовки и планирање на еден фото-едиторијал, да ја почувствуваат атмосферата за време на фотографирање во студио, избор на модел, аутфит и

студентски осврт-академија-ентериер-и-продукт-дизајн-студенти-скала-џолев

Студентите од Академијата за ентериер дизајн, со предлог решенија за стан во Центар

By: 1763 Comments off

Зборувавме со студентите Ивана Латинска, Николина Тасевска и Стефани Андова од Академијата за ентериер и продукт-дизајн за нивниот семестрален проект од предметот Дизајн на ентериер.

Од развој на скица до дизајн на парче мебел I Skala

Од развој на скица до дизајн на парче мебел

By: 1783 Comments off

Разговаравме со студентите од Академијата за ентериер и продукт дизајн, Николина Тасевска, Стефани Андова и Наталија Ангеловска, за нивниот семестрален проект од предметот Прототип дизајн студио.

Скала-Џолев-Академија-Ux Ui-Графички дизајн-Алтиус-Вендор-студенти

Вработени на последниот час – студенти од Академијата за UX/UI дизајн

By: 1738 Comments off

За искуството во Vendor, соработката со колегите и добрите практики научени од Академијата поразговаравме со Ирина Чабуковска, Ивана Коцева и Марија Бежаноска, алумни-студенти на Aкадемијата за UX/UI+ и Теона Димова,

Интервју со Ангела Николовска, Наставен координатор на Скала I Skala School

Сертификатите во креативните индустрии во суштина се неважни!

By: 591 Comments off

Под слоганот „Саем на новата генерација“, во „Скала“ се одржа дводневен настан каде што студентите на aкадемиите за дизајн имаа можност да ги претстават своите портфолија пред претставници на десетици

скала-џолев-академии-пракса-дизајн

Поврзувањето на нашите студенти со компаниите продолжува!

By: 681 Comments off

На 28 и 29 јуни, го организиравме традиционалниот настан на поврзување на студентите со компаниите, каде студентите го претставија својот труд пред докажани професионалци и креативци од различни области.