КОНСТРУКЦИЈА НА ОБЛЕКА СО ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

КОНСТРУКЦИЈА НА ОБЛЕКА СО ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

By: bule Date: Дек 01, 2019

Програмата “Курс за конструкција на облека со техники на шиење” е под менторство на искусниот Никола Булески – Буле (моден дизајнер и специјалист за конструкција на облека), со кој веќе трета година организираме и спроведуваме програми од областа на модниот дизајн во форма на кратки работилници и едногодишна “Академија за моден дизајн”.

Започувајќи со откривање на формата на телото и создавањето на основен крој овој курс ќе ве води низ процесот на конструирање на облека.

За време на часовите ќе се обрне посебно внимание на употребата на неопходните алатки за успешна реализација на проектните задачи и употребата на машина за шиење.

Крајната цел на овој курс е покрај усвојувањето на знаење за конструирање на различните видови на здолништа, воедно и да се совладаат основните техники за шиење. Со совладувањето на овие вештини на крај на курсот секој учесник ќе биде во можност да изработи најмалку два примероци на здолништа.

Сите (основни) материјали за потребите на програмата се вклучени во цената.

На крајот од десет неделната програма, учесниците ќе добијат сертификати за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
14.01.2020
No student enrolled €145.00
651 Comments off
ЛИКОВНА СЕКЦИЈА

ЛИКОВНА СЕКЦИЈА

By: doro Date: Сеп 19, 2019

Квалитетот на исхраната е важен фактор за физичкиот развој на вашето дете, додека уметноста е духовна храна којашто е задолжителна на детското мени за негување на интелектуалниот и креативен капацитет.

KIDS програмите од Џолев и Уметностите, ќе ја поттикне креативноста, го мотивира критичко размислување и социјална комуникација на секое дете, преку класичните уметнички медиуми, преку јасно дефинирана работна програма, нетрадиционална (современа) претстава и организација на часовите.

ПОЧЕТОК:
11.11.2019
No student enrolled Free
1427 Comments off
ДРАМСКА СЕКЦИЈА

ДРАМСКА СЕКЦИЈА

By: sara Date: Сеп 18, 2019

Квалитетот на исхраната е важен фактор за физичкиот развој на вашето дете, додека уметноста е духовна храна којашто е задолжителна на детското мени за негување на интелектуалниот и креативен капацитет.

KIDS програмите од Џолев и Уметностите, ќе ја поттикне креативноста, го мотивира критичко размислување и социјална комуникација на секое дете, преку класичните уметнички медиуми, преку јасно дефинирана работна програма, нетрадиционална (современа) претстава и организација на часовите.

ПОЧЕТОК:
12.11.2019
No student enrolled Free
1416 Comments off
КУРС ПО ФОТОГРАФИЈА

КУРС ПО ФОТОГРАФИЈА

By: dragi Date: Авг 15, 2019

Курсот по фотографија е под менторство на фотографот Драги Неделчевски во соработкa со мултимедијалниот уметник Дејан Џолев и професионални фотографи, фоторепортери, режисери, сликари, драматурзи, актери, модни дизајнери, фотомодели…

Програмата ќе се одржи по седумнаесети пат и досега се обучени повеќе од 500 фотографи!

На крајот од три месечниот курс, учесниците ќе ги изложат своите најдобри дела на групна изложба, каде ќе бидат доделени сертификати за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
26.10.2019
No student enrolled €145.00
1275 Comments off
ОБУКА ЗА ФИЛМСКИ АКТЕР

ОБУКА ЗА ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Авг 14, 2019

Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по десетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев, универзитетски професори, професионални актери, режисери, театролози, филмски работници…

ЦЕЛ: Во текот на програмата секој од актерите ќе биде дел од работен процес (од сценарио до снимање краток игран филм), кој подоцна премиерно ќе биде проектиран на големото филмско платно во „Кинотека на Македонија“.

Покрај практичната искуство (од сценарио до премиера), учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со елементарните актерски, сценариски и режисерски теми и карактеристики преку практични предавања и вежби, снимачки етиди, посета на кино проекции, театарски претстави, драматуршки анализи и сл.

ПОЧЕТОК:
27.10.2019
No student enrolled €145.00
829 Comments off
КУРС ПО ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

КУРС ПО ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doro Date: Авг 12, 2019
ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ КОИ САКААТ РЕКРЕАТИВНО ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ЛИКОВНАТА УМЕТНОСТ!

Учесниците на курсот ќе имаат можност да се запознаат со основите на ликовната уметност преку цртачките и сликарски техники. Ќе ги совладаат принципите на композиција, конструкција на поставка, визирање, градација, топли и ладни бои, тон и поделба на плановите преку користење на различни цртачки и сликарски техники зависно од желбата на партиципиентот и моменталната наставна содржина (молив, туш, акрилни бои, водени бои, четка, шпакла и слично).

ПОЧЕТОК:
03.11.2019
No student enrolled €145.00
915 Comments off
РАБОТИЛНИЦА ЗА МОДНА ИЛУСТРАЦИЈА

РАБОТИЛНИЦА ЗА МОДНА ИЛУСТРАЦИЈА

By: aleksandra Date: Мар 15, 2019

Преку работилницата за модна илустрација учесниците ќе ги истражат начините на цртање на дизајнерска колекција. Работилницата ќе се одвива два дена со траење на дневен час од 180 минути.

Целта е да се добие дефинирана модна фигура на хартија и развивање на навика за експериментирање со различни материјали при презентирање на модната колекција.

Дводневната работилница се препорачува како почетна точка за оние кои сакаат да ги развијат своите илустрациски вештини во основните области на модната илустрација.

Не е потребно искуство со цртање за да ја преземете оваа програма. Работилницата е наменета за оние кои сакаат да ги развијат своите вештини за цртање и да соберат портфолио потребно за успешно да продолжат со студиите по мода.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
586 Comments off
КУРС ЗА [ADOBE Illustrator] ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

КУРС ЗА [ADOBE Illustrator] ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

By: zoran Date: Мар 15, 2019

ВРЕМЕТРАЕЊЕ  8 термини • 24 часа ПОЧЕТОК  14ти мај ТЕРМИН  Вторник и четврток, 18:30ч. – 21:00ч.   ЛОКАЦИЈА  Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]   РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ  13ти мај [бројот е ограничен: 10]   ЦЕНА  125€ [плаќање на 2 месечни рати] ПОПУСТ  5% за сите кои биле дел од програмите на […]

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
889 Comments off
ПРЕДАВАЊА ЗА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ

ПРЕДАВАЊА ЗА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ

By: nikola Date: Мар 15, 2019

Поради непостоењто на константно активна сцена на современата уметност во Македонија, и скоро непостоечките интерес за значењето на визуелната уметност во општата јавност, предложуваме предавања за современа уметност, како таа да се чита и разбере и зошто таа е важна посебно таку каде што недостасува.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
504 Comments off
РАБОТИЛНИЦА ЗА NUDE ФОТОГРАФИЈА

РАБОТИЛНИЦА ЗА NUDE ФОТОГРАФИЈА

By: vladimirt Date: Мар 13, 2019

Eкслузивна работилница за NUDE ФОТОГРАФИЈА под менторство на
Владимир Тасевски и Дејан Џолев.
Учесниците практично ќе се запознаат со оваа еротска фотографска
дисциплина, преку: анализа на нејзината естетика, суштината и
комплексноста во нејзиното работење, сензуалноста наспроти
цензурата, развој на идеја и концепт, запознавање со техниките на
осветлување, комуникација со модел, етиката и кодекс на однесување.
СЕКОЈ УЧЕСНИК ЌЕ ИМА МОЖНОСТ ДА ПОСТАВИ ДВА СЕТА
[ВО ЕКСТЕРИЕР И ЕНТЕРИЕР], КАДЕ СО ПОМОШ НА МЕНТОРИТЕ ЌЕ ЈА
РЕАЛИЗИРААТ СВОЈАТА ИДЕЈА ПРЕКУ ИНДИВИДУАЛНО
РАБОТЕЊЕ СО ЖЕНСКИ NUDE МОДЕЛ.

НAПОМЕНА:
• Заинтересираните лица треба да имаат +18 години, за +16 ќе биде
потребна писмена потврда од родител/старател.
• Секој учесник задолжително ќе склучи договор за соработка,
вклучително и (model release).
* Автор на фотографиите од брошурата: Владимир Тасевски.
– цензурата на објавените фотографии е поради маркетинг политиката на
социјалните медиуми.

НА КРАЈОТ ОД ТРОДНЕВНАТА РАБОТИЛНИЦА, УЧЕСНИЦИТЕ ЌЕ ГИ
ИЗЛОЖАТ СВОИТЕ НАЈДОБРИ ДЕЛА НА ГРУПНА ИЗЛОЖБА, КАДЕ ЌЕ
БИДАТ ДОДЕЛЕНИ И СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОСТИГНАТИОТ ТРУД.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
545 Comments off
КУРС ЗА (ADOBE Photoshop) ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

КУРС ЗА (ADOBE Photoshop) ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

By: djolev Date: Мар 13, 2019

Задолжителна програма за секој фотограф! Ментор на програмата „Курс по постпродукција на фотографија“ која ќе се реализира по тринаесети пат е: Дејан Џолев (филмски режисер и визуелен артист).
Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги искористат вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер преку:
PHOTOSHOP
Креативно служење со техничките можности: Мени, формати, алатки, колор корекции, текстурирање, селекции, ретуширање, маски, монтажа на фотографија…
ЛИКОВНА УМЕТНОСТ
Претставување на ликовните вредности: Естетика, филозофија на убавото, теорија на боја, визуелни комуникации, историја на уметноста…
Практична (мануелна) разработка: Цртање, боење, колажирање…

МЕТОДОЛОГИЈА
Пристап кон фотографијата: Методолошки развој на концептуална фотографија (од идеја преку цртеж, фотографии и финално монтажно фотографско дело).
Анализа: Затворено изложување на фотографските вежби, детално расчленување на делото преку аналитичка дискусија за естетската, техничката и уметничката вредност на делото.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
706 Comments off
ПРЕДАВАЊА ПО ПСИХОЛОГИЈА

ПРЕДАВАЊА ПО ПСИХОЛОГИЈА

By: stefan Date: Мар 13, 2019

Предавањата се одржуваат во нестандарден амбиентален формат: комотно и меко седење, неколку извори на топло пригушено осветлување, класична музика, топли и ладни напивки, колачиња…

Покрај домаќинот Проф. Д-р Стефан Сидовски – Сидо, на предавањата гостуваат истакнати личности од областа на културата, уметноста, науката и општеството.

Предавањата по психологија ќе им овозможат на слушателите да се запознаат со основните поими и категории од психологијата како наука. Пред се личноста како главен предмет на истражување, проучување и осознавање. Овие предавања од психологија на личноста на секој посетител ќе му овозможи да се запознае себеси на елементарно ниво.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
631 Comments off