Блог » Djolev And The Arts
Добро утро креативци 3.0

ДОБРО УТРО КРЕАТИВЦИ 3.0

By: 42 Comments off

И оваа година, нашата платформа Скала Магазин го организира големиот Скалаџиски празник „Добро утро креативци“ кој ќе се одржи во петок на 26 мај во Public Room.

Академија за графички дизајн/ Скала Школа за дизајн, Мартина, Do More

Ја „уживам“ целата привилегија на Академијата за графички дизајн – На пауза со Mартина од „DO:MORE“

By: 241 Comments off

Академијата за графички дизајн ми помогна уште повеќе да ја засакам уметноста на начин што станав свесна за себе и своите уметнички погледи.

На пауза со Теа Клинчарова I Skala

Работам на комбинирање на различни парчиња облека, од Gucci до Calvin Klein – На пауза со Теа Клинчарова од „Stylitics“

By: 236 Comments off

Низ разговорот со Теа, сфативме дека таа всушност направила огромна промена на својата кариерна ориентација, а првиот чекор бил: упис на Академијата за моден дизајн.

Студентски осврт сo Ирина, Андреј и Марија, студенти на Академијата за UX/UI+дизајн I SKALA

Студентски осврт сo Ирина, Андреј и Марија, студенти на Академијата за UX/UI+дизајн

By: 2269 Comments off

Разговаравме со нашите студенти Ирина Чабуковска, Андреј Стамевски и Марија Степановска, студенти на Академијата за UX/UI+ дизајн, за нивниот семестрален проект на предметот „UI дизајн“ под менторство на Дејан Милосавлески.

На пауза со Александра Азманов, тековен студент на Академијата за UX/UI+ дизајн I Skala

„Уживам да работам проекти надвор од комфор зоната“- На пауза со Александра Азманова, UX/UI+ дизајнерка

By: 238 Comments off

„На пауза со“... е рубрика во која си зборуваме со наши тековни или алумни студенти кои имаат што да ни споделат од своите професионални активности.

Интервју со Дејан Џолев, основачот на „Скала“ – Школа за дизајн

Разговор со Дејан Џолев, основачот на „Скала“ –Школа за дизајн

By: 72 Comments off

Околу темата за неформалното образование, креативните правци и можностите за студентите, позборувавме со основачот на „Скала“, Школата за дизајн и уметност, Дејан Џолев.

Студентски осврт, Скала Школа за дизајн, постер илустрација

Студентски осврт сo Немања, Андреј, Андреа и Ана, студенти на Академијата за графички дизајн, UX/UI+ дизајн и визуелни уметности

By: 2143 Comments off

Разговаравме со нашите студенти Немања, Андреј, Андреа и Ана, студенти на Академијата за графички дизајн, Академијата за UX/UI|+ дизајн и Академијата за визуелни уметности, за нивните семестрални проекти.

На пауза со Бојан Матејин I Skala - Џолев и уметностите

Работам со многу брендови и секој ден е предизвик! – На пауза со Бојан Матејин од „Публицис“

By: 188 Comments off

Првата пауза му припадна на Бојан Матејин, наш алумни студент на Академијата за визуелни уметности, кој неколку години работи во маркетинг агенцијата „Публицис“. На пауза се симна до локалното кафуле.