Moден дизајн Archives » Page 2 of 2 » SKALA School
Соработката со Bella и студентите од Академијата за моден дизајн | SKALA -Џолев и уметностите

Соработката со Bella и нашите студенти од Академијата за моден дизајн – win win за сите

By: 626 Comments off

„Скала“ Школата за дизајн, уметност и технологии (поранешно „Џолев и уметностите), неуморно работи со цел многу талентирани млади креативци да си го најдат своето работно гнездо и перспектива, напредувајќи во

Студентите преку проект од рециклирана облека, ќе поддржат студент на Академијата за моден дизајн

By: 721 Comments off

Сакаме да ги промовираме овие парчиња преку нашата дигитална платформа за Дизајн и современа уметност Скала Магазин, каде можете да купите парче облека по симболична цена и да направите разлика

Студенти од Академијата за Моден дизајн беа дел од Модниот Викенд Скопје

By: 539 Comments off

Дел од нашите алумни и тековни студентки од Академијата за МОДЕН ДИЗАЈН беа дел од 25-тото издание на Моден Викенд Скопје, еднодневен настан во Градски парк посветен на новите генерации

ИЗБРАН ПОБЕДНИЧКИОТ ДИЗАЈН ЗА КОСТИМ ЗА КАПЕЊЕ ОД СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ SALT MILANO И АКАДЕМИЈАТА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН

By: 750 Comments off

Неодамна на 6ти јуни се случи настанот кој ја одбележа соработката помеѓу брендот Salt Milano  и Академијата за моден дизајн при Скала – Школата за дизајн и уметност, (основана од