Визуелни уметности и мултимедија Archives » SKALA School
изложба-скала-џолев-академии-глас-на-новата-сцена

Најголемата студентска изложба за дизајн!

By: 1292 Comments off

На 13 октомври се случи финалната изложба на студентите од aкадемиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн, како и Академијата за UX/UI-дизајн при „Скала“ -Школата за

поткаст-студент-вс-ментор-гоце-кралевски-андреј-арсенков-скала-џолев

Поткаст: Студент VS. Ментор [Е03] // Андреј Арсенков VS. Гоце Кралевски [Визуелни уметности]

By: 552 Comments off

Студентите испрашуваат - менторите одговараат! „Студент VS Ментор“ е нашата нова видео рубрика каде што студентите на SKALA School [поранешно „Џолев и уметностите“] имаат можност да поразговараат еден на еден

Интервју со Ангела Николовска, Наставен координатор на Скала I Skala School

Сертификатите во креативните индустрии во суштина се неважни!

By: 591 Comments off

Под слоганот „Саем на новата генерација“, во „Скала“ се одржа дводневен настан каде што студентите на aкадемиите за дизајн имаа можност да ги претстават своите портфолија пред претставници на десетици

скала-џолев-академии-пракса-дизајн

Поврзувањето на нашите студенти со компаниите продолжува!

By: 681 Comments off

На 28 и 29 јуни, го организиравме традиционалниот настан на поврзување на студентите со компаниите, каде студентите го претставија својот труд пред докажани професионалци и креативци од различни области.

На пауза со Бојан Матејин I Skala - Џолев и уметностите

Работам со многу брендови и секој ден е предизвик! – На пауза со Бојан Матејин од „Публицис“

By: 535 Comments off

Првата пауза му припадна на Бојан Матејин, наш алумни студент на Академијата за визуелни уметности, кој неколку години работи во маркетинг агенцијата „Публицис“. На пауза се симна до локалното кафуле.

studentski-osvrt-so-jovana-angelce-i-ana-studenti-na-graficki-dizajn-vizuelni-umetnosti

Студентски осврт сo Ана, Ангелче и Јована, студенти на Академијата за графички дизајн и визуелни уметности

By: 2594 Comments off

Разговаравме со нашите студенти Ана, Ангелче и Јована за нивниот семестрален проект по предметот фотографија: „Рекреација на култно сликарско дело” под менторство на Дејан Џолев и асистенција на Антонио Станков.

обука-за-филм-филмски-актер-скала-џолев-и-уметностите

Што сѐ се случува на програмата „Обука за филм и филмски актер“?

By: 1585 Comments off

Кога филмската магија ќе го обземе креативецот, тешко го напушта. Филмската уметност е незаобиколен дел од светската индустрија, полна возбуда и предизвик. Да се пренесе животот и идеите на филмското