Спектарот на визуелни уметности ти дава слобода да експериментираш во работата

By: 922 Comments off

Интервју: Симона Тасевска, студент на Академијата за визуелни уметности Разговараме со Симона Тасевска – студент на Aкадемијата за визуелна уметност Беше дел од Aкадемијата за визуелна уметност. Во која од

Студирав теологија, а денес сум моден фотограф

By: 1798 Comments off

Интервју: Лазар Зафировски, студент на Академија за визуелни уметности Разговараме со Лазар Зафировски за неговите професионални активности по завршувањето на академијата за визуелни уметности. Беше дел од Tеолошкиот факултет, што

Отворен ден

By: 219 Comments off

На првиот пролетен ден во новиот простор на Школата за уметност и дизајн “Џолев и уметностите” во рамките на објектот „Јавна соба“ се одржа отворен ден под слоганот „Пролет и