Инфо Archives » SKALA School

5 предности при РАН УПИС на Академиите во Скала

By: 1724 Comments off

Твојата желба за студирање е наш приоритет, затоа сме подготвени да ги прилагодиме опциите за плаќање според твоите потреби. Имаме различни алтернативи на располагање за да ти го олесниме финансискиот

академија за ux ui дизајн-графички дизајн-вработување-пракса-студенти-ментори-скала-џолев

Важноста на networking-от и успехот на студентите од Академијата за Ux/Ui+ дизајн

By: 2424 Comments off

Денес ви споделуваме убави вести од тројца наши студенти, како резултат на физичкото образование и познаствата на студентите и менторите. Зборувавме со Андреј Стамевски, Станка Џекова и Аника Радевски за

Андреј Арсенков-визуелни уметности-скала-џолев

Од пракса до договор за вработување!

By: 1223 Comments off

Преку 70 студенти од Скала-Школата за дизајн, започнаа со пракса во креативните индустии. Вистинска можност да го искористат своето знање од Академија и да се впуштат во нови професионални предизвици,

ретроспектор-скала-џолев-академии-студенти-дизајн

Ова лето ќе биде запаметено по…

By: 2127 Comments off

Прочитајте за активностите на нашите ментори, нашата школа, но и информации од формален и неформален карактер. Ова лето во нашата школа ќе биде запаметено по успесите на нашите студенти, ментори

обука курс џолев скала дизајн уметност ментори

Започнаа уписите за 10 Обуки од областа на дизајнот и уметностите во Скала

By: 661 Comments off

За дваесет и четвртата сезона на обуки во Школата за дизајн и уметност „Скала“, ти овозможуваме избор од десет обуки од областа на дизајнот, технологиите и уметностите.

студентски-осврт-применета-фотографија-постер-академија-за-графички-дизајн-скала-џолев

Ќе може ли една порција микропластика и чаша вода?

By: 2985 Comments off

Ви споделуваме дел од искуството на студентите од Академијата за графички дизајн низ разговорот со Валентина Ѓорѓиева, Давид Пачемски, Цветанка Стоилова и Александар Сандов кои соработуваа во рамките на проектот

Визуелна порака за загаденоста на охридскиот брег I Skala

Студентите од „Скала“ со визуелна порака за загаденоста на охридскиот брег

By: 2958 Comments off

Една од примените на дизајнот е тоа што треба да облагородува, но и да предизвикува бунт. Треба да информира и алармира за социјалните и општествените текови. Зборуваме со нашите студенти

Интервју со Ангела Николовска, Наставен координатор на Скала I Skala School

Сертификатите во креативните индустрии во суштина се неважни!

By: 591 Comments off

Под слоганот „Саем на новата генерација“, во „Скала“ се одржа дводневен настан каде што студентите на aкадемиите за дизајн имаа можност да ги претстават своите портфолија пред претставници на десетици

Проектот „Ништо не ти е“ - Академија за графички дизајн I Skala

Проектот „Ништо не ти е“ – Академија за графички дизајн

By: 2626 Comments off

Зборувавме со Сара Фиданоска, Анастасија Димкова, Андреј Крстевски и Александра Стојковска за нивниот семестрален проект од предметот Применета фотографија во дизајн, под водство на менторот Дејан Џолев