ИМПРЕСИИ ОД ПАРАДИГМА

By: 144 Comments off

Во петокот, на 16-ти октомври, се случи најголемата студентска изложба насловена како „Parádeigma“, каде 78 автори од Академиите за дизајн при Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите” изложија

78 АВТОРИ ИЗЛОЖУВААТ НА „ПАРАДИГМА“

By: 136 Comments off

Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“, во соработка со Институтот за дизајн и технологија, во „Јавна соба“, на 16 октомври ќе ја отворат изложбата „Парадигма“, која претставува завршна

Портфолиото на Зоран Кардула

By: 2124 Comments off

Ментор на Академијата за Визуелни Уметности. Зоран Кардула е македонски графички дизајнер и ликовен уметник. Еден од најхиперпродуктивните артисти. Досега учествува на различни конкурси, меѓу кои на конкурс за дизајн

Портфолиото на Никола Узуновски

By: 1602 Comments off

Ментор на Академијата за Визуелни Уметности и Академијата за Продукт Дизајн Никола Узуновски e македонски современ уметник кој по своето студирање во Скопје, Неaпoл, Комо, Венеција и Хелесинки, предава уметност