Courses - Djolev And The Arts

курс

ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

By: katerinatosheva Date: Авг 02, 2022

 

ЗА СИТЕ КОИ НЕКОГАШ ИМАЛЕ ИДЕЈА И ЖЕЛБА ДА СОШИЈАТ НИВНО ПАРЧЕ ОБЛЕКА!

Програмата е под менторство на Катерина Тошева, специјалист за моделирање облека.

 

Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со алатките коишто се користат при процесот на кроење и шиење, техники на моделирање и изработка на основен терк. Во рамките на обуката, учесниците со насоки од страна на менторот ќе изработат најмалку едно парче облека, почнувајќи со здолниште како основа за стекнување на сите потребни вештини.

 

Сите алатки за потребите на програмата се вклучени во цената.

 

На крајот од обуката, учесниците ќе бидат дел од финална изложба (show room) на којашто ќе им биде доделен сертификат за успешна реализација на програмата.

ПОЧЕТОК:
11.11.2023
No student enrolled €215.00
8667 Comments off
ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doromarga Date: Авг 02, 2022

 

ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ КОИ САКААТ РЕКРЕАТИВНО ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ЛИКОВНАТА УМЕТНОСТ!

Програмата е под менторство на ликовните уметници и едукатори Доротеј Нешовски и Маргарита Симовска.

 

Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со основите на ликовната уметност преку цртачки и сликарски техники. Ќе ги совладаат принципите на композиција, конструкција на поставка, визирање, градација, топли и ладни бои, тон и поделба на плановите преку користење на различни цртачки и сликарски техники зависно од желбата на партиципиентот и моменталната наставна содржина (молив, јаглен, туш, пастел,
акварел и акрил).

 

Сите материјали за потребите на програмата се вклучени во цената.

 

На крајот од обуката, учесниците ќе бидат дел од финална галериска изложба на којашто ќе им биде доделен сертификат за успешна реализација на програмата.

ПОЧЕТОК:
29.10.2023
No student enrolled €185.00
7122 Comments off
ADOBE PHOTOSHOP: ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

ADOBE PHOTOSHOP: ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

By: antonio Date: Авг 01, 2022

 

ЗА СЕКОЈ ФОТОГРАФ И ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР КОЈ САКА УСПЕШНО ДА ГО ГРАДИ СВОЕТО ПОРТФОЛИО!

Програмата е под менторство на хиперпродуктивниот портретист и моден фотограф, Антонио Станков, во соработка со Дејан Џолев, визуелен артист и основач на Скала.

 

Учесниците на обуката ќе имаат можност креативно да ги изучат техничките можности за софтверската алатка: ADOBE Photoshop и вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер. Курсот ги опфаќа основите на постпродукција и композиција во комбинација со фотографски принципи и елементи, боја, теорија на боја, светло, котраст, текстура и ретуширање. Преминувајќи кон принципи на монтажа, методологија и развој на монтажна фотографија.

 

Секој од учесниците по завршување на курсот се стекнува со сертификат за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
28.10.2023
No student enrolled €185.00
4048 Comments off
ADOBE PREMIERE: ВИДЕО МОНТАЖА

ADOBE PREMIERE: ВИДЕО МОНТАЖА

By: САНДРА ЃОРГИЕВА Date: Авг 01, 2022

 

ЗА СИТЕ КОИ ОБОЖАВААТ ДА КРЕИРААТ ВИДЕОСОДРЖИНИ КОИШТО ЌЕ ОСТАНАТ ВО СЕЌАВАЊЕ!

Програмата е под менторство на наградуваната и интернационално препознаената режисерка и видеомонтажерка, Сандра Ѓоргиева.

 

Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со основите на програмата Adobe Premiere Pro – софтверска апликација за уредување на видеа. Програмата на курсот вклучува технички и креативни процеси при работа на повеќе аудио-визуелни форми (TikTok/Reels видеосодржини, Youtube-продукти, TВ реклама, музичко видео, игран/документарен филм). Покрај техничкиот аспект, студентите ќе имаат можност да се запознаат со елементарни принципи во филмска и ТВ-монтажа.

 

Секој од учесниците по завршување на курсот се стекнува со сертификат за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
29.10.2023
No student enrolled €185.00
4500 Comments off
WORDPRESS / ELEMENTOR: ВЕБ ДИЗАЈН

WORDPRESS / ELEMENTOR: ВЕБ ДИЗАЈН

By: blagojgjelevski2 Date: Авг 01, 2022

 

ЗА СИТЕ КОИ САКААТ ДА JA ИЗУЧАТ И УСОВРШАТ ВОДЕЧКАТА ПЛАТФОРМА ЗА КРЕИРАЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА СТРАНИЦИ НА WORDPRESS!

Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат чекор по чекор со градење на целосна функционална веб-страна на WordPress, користејќи ја платформата Elementor. Обуката вклучува детално запознавање со структурата на WordPress како и основите на Elementor (sections and containers, elementor widgets, респонзивност…), креирање на лендинг странa со помош на Elementor и подетално запознавање со Elementor widgets.

 

Секој од учесниците по завршување на курсот се стекнува со сертификат за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
01.11.2023
No student enrolled €350.00
3735 Comments off
ФОТОГРАФИЈА

ФОТОГРАФИЈА

By: djolev Date: Јун 02, 2022

 

ЗА СИТЕ ФОТОГРАФИ КОИ САКААТ ДА РАСКАЖАТ ВИЗУЕЛНИ ПРИКАЗНИ И ДА ЗАПОЗНААТ НОВО ГОЛЕМО КРЕАТИВНО ДРУШТВО!

По неколку сезонската пауза, со радост ви соопштуваме дека ментор на обуката ќе биде визуелниот артист и основач на Скала, Дејан Џолев.

 

Учесниците на обуката ќе имаат можност креативно да ги искористат вредностите на фотографијата, од технички (бленда, експозиција, исо, баланс…), ликовен (композиција, боја, контраст, текстура…) и драматуршки аспект, како и запознавање на сите типови на светло и обработка и монтажа на фотографија.

 

По завршување на секој час, учесниците добиваат дигитална скрипта.

 

На крајот од обуката, учесниците ќе бидат дел од финална галериска изложба на којашто ќе им биде доделен сертификат за успешна реализација на програмата.
 

ПОЧЕТОК:
04.11.2023
No student enrolled €285.00
10750 Comments off
ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

By: petarjohn Date: Авг 30, 2021

 

ЗА СИТЕ КРЕАТИВЦИ КОИ САКААТ ДА НАУЧАТ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРААТ СО ДИГИТАЛНИ, ВИЗУЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ И 2D-АНИМАЦИИ!

Програмата е под менторство на motion graphics дизајнерот и визуелниот уметник, Петар Џон.

 

Учесниците на обуката ќе имаат можност да се запознаат со основите на Adobe After Effects – софтверска апликација за дигитални визуелни ефекти, моушн график, композитинг и 3Д-моделирање коишто најчесто за користат за постпродукција на филм, видеоигри и телевизиска продукција. Во рамките на обуката, учесниците се стекнуваат со вештини и знаење за 2Д-анимирање на векторски форми и типографија, 3Д-анимација, композиција и постпродукција.

 

Секој од учесниците по завршување на курсот се стекнува со сертификат за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
28.11.2023
No student enrolled €185.00
4239 Comments off
ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doromarga Date: Дек 17, 2020

Квалитетот на исхраната е важен фактор за физичкиот развој на вашето дете, додека уметноста е духовна храна којашто е задолжителна на детското мени за негување на интелектуалниот и креативен капацитет.

KIDS програмите од Џолев и Уметностите, ќе ја поттикнат креативноста, го мотивираат критичкото размислување и социјалната комуникација на секое дете, преку класичните уметнички медиуми, преку јасно дефинирана работна програма, нетрадиционална (современа) претстава и организација на часовите.

Ментори на програмата се Доротеј Нешовски и Маргарита Симовска.

ОДРЖАН
No student enrolled Free
2693 Comments off
ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doromarga Date: Мај 31, 2020

Квалитетот на исхраната е важен фактор за физичкиот развој на вашето дете, додека уметноста е духовна храна којашто е задолжителна на детското мени за негување на интелектуалниот и креативен капацитет.

KIDS програмите од Џолев и Уметностите, ќе ја поттикнат креативноста, го мотивираат критичкото размислување и социјалната комуникација на секое дете, преку класичните уметнички медиуми, преку јасно дефинирана работна програма, нетрадиционална (современа) претстава и организација на часовите.

Ментори на програмата се Доротеј Нешовски и Маргарита Симовска.

ОДРЖАН
No student enrolled Free
3456 Comments off
ЛИТЕРАТУРНА СЕКЦИЈА

ЛИТЕРАТУРНА СЕКЦИЈА

By: saradarijan Date: Апр 09, 2020

„Читање под маски“ претставува едукативна онлајн програма која се состои од драмско читање на кратки детски поучни раскази (бајки), преку актерска импровизација и имитација на двајцата млади актери Сара Анастасовска и Даријан Петров.

Проектот „Читање под маски“ е дел од детските секции: Kids and the Arts, при Школата за дизајн и уметност „Џолев и Уметностите“, поддржан од „ЕU со тебе“. Програмата е препорачлива за деца над 4 години.

ОДРЖАН
No student enrolled Free
3532 Comments off