Kурс: Фотографија | SKALA - Џолев и уметностите

ФОТОГРАФИЈА

By: dejandragi Date: Авг 02, 2022
Курсот по фотографија ќе се оддржи по 23-ти пат под менторство на мултимедијалниот уметник Дејан Џолев во соработкa со фотографот Драги Неделчевски и професионални фотографи, фоторепортери, режисери, сликари, драматурзи, актери, модни дизајнери, фотомодели…
0 student
€285.00
3990 Comments off

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 12 термини • 36 часа
ПОЧЕТОК: 11 Март
ТЕРМИН: Сабота, 12:00ч. – 14:30ч.

ПРОГРАМА:
ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЈА • 3 ЧАСА

час 1. Теорија: Технички карактеристики на фотокамера и историја на фотографија.

ПЕЈЗАЖ ФОТОГРАФИЈА • 6 ЧАСА

час 2. Теорија: Пејзаж;

• Ликовни елементи и принципи во фотографија;

час 3. Теренски вежби: Пејзаж.

ПОРТРЕТ ФОТОГРАФИЈА •  12 ЧАСА

час 4. Теорија и вежби; Портрет;

час 5. Портрет вежби во ентериер

• со 4 професионални фотомодели/ки, актери/ки;

час 6. Портрет вежби во екстериер

• со 4 професионални фотомодели/ки, актери/ки;

час 7. Вежби во фото-студио

• Концепт фотографија.

ФОТОНОВИНАРСТВО  • 6 ЧАСА

час 8. Теорија и вежби: Документарна фотографија;

час 9. Теренски вежби: Фоторепортажа;

+ дополнителен час: Анализа.

ПОСТПРОДУКЦИЈА  НА ФОТОГРАФИЈА •  9 ЧАСА

час 10. Теорија: Вовед во естетикаи основи на постпродукција

час 11. Вежби: ADOBE Photoshop;

час 12. Вежби: Подготовки за изложба.

ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ

• Свечена изложбена фотографска поставка и журка!

 

* * *

 

Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги искористат вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер преку:

 

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
• Креативно служење со техничките можности: бленда, експозиција, исо, баланс, стилови, објективи, формати…
• Компјутерска обработка: ADOBE Photoshop.

 

ЕСТЕТСКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
• Техничка разработка на светло: амбиентално (топло/ладно), студиско (блиц), екстериерно  (ден/ноќ)…
• Креативна поставка на композиција: форма, простор, перспектива, линија. Претставување на ликовни елементи и принципи: фокус, боја, контраст, текстура, ритам.

 

ДРАМАТУРШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
• Пристап кон фотографијата: методолошки развој на концептуална фотографија.
• Техника: пристап кон објект, комуникација, етика.

 

+ По завршување на секој час, учесниците добиваат текстуален и илустративен материјал од работната тематика

 

* * *

 

ЛОКАЦИЈА: СКАЛА – Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА: 285€ [плаќање на 4 или 6 месечни рати без камата] *IUTE Pay 0

 

ПОПУСТ:
20% за уплата на целиот износ до 1 февруари
10% за уплата на целиот износ до 10 март

 

 

* * *

 

 

 

Запиши курс по фотографија и примени ги стекнатите вештини веднаш со работа како Freelancer!
СПЕЦИЈАЛНА КОМБО ПОНУДА: 335 евра [заштеда 75 евра]
КУРС + ПРАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА FREELANCING

 

Дознај повеќе на 076 266 740

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 12 термини • 36 часа
ПОЧЕТОК: 11 Март
ТЕРМИН: Сабота, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА: СКАЛА – Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ: 8 Март

 

СЕКОЈ СТУДЕНТ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ДАЛИ ПРОГРАМАТА ЌЕ ЈА СЛЕДИ:
1. Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)
2. На комбиниран начин (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство)

 

ЦЕНА: 285€ [плаќање на 4 или 6 месечни рати без камата] *IUTE Pay 0

 

ПОПУСТ:
20% за уплата на целиот износ до 1 февруари
10% за уплата на целиот износ до 10 март

 

НАЧИН НА УПЛАТА:

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ СКОПЈЕ
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Курс фотографија