ФОТОГРАФИЈА И ФИЛМ

ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФОТОГРАФИЈА

ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФОТОГРАФИЈА

By: dragi Date: Апр 26, 2021

Курсот по фотографија е под менторство на фотографот Драги Неделчевски во соработкa со мултимедијалниот уметник Дејан Џолев и фотографот Антонио Станков.

Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги искористат вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер преку:

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Креативно служење со техничките можности: бленда, експозиција, исо, баланс, стилови, објективи, формати…

ЕСТЕТСКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Техничка разработка на светло: амбиентално (топло/ладно), студиско (блиц), екстериер…

• Креативна поставка на композиција: форма, простор, перспектива, линија. Претставување на ликовни елементи и принципи: фокус, боја, контраст, текстура, ритам.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
2689 Comments off
ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФИЛМСКИ АКТЕР

ЛЕТНА ПРОГРАМА: ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Апр 26, 2021

Ова лето снимаме филм!

Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по седумнаесетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев.
Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе биде реализиран краток игран филм со професионална филмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера на големото филмско платно.

ПОЧЕТОК:
13.06.2021
No student enrolled €145.00
1889 Comments off
ЛЕТНА ПРОГРАМА: ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

ЛЕТНА ПРОГРАМА: ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

By: petarjohn Date: Апр 26, 2021

Оваа програма има за цел да им овозможи на студентите да се запознаат со основите на Adobe After Effects – софтверска апликација за дигитални визуелни ефекти, моушн график, композитинг и, кои најчесто се користат за постпродукција на филм, и телевизиска продукција.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
2260 Comments off
ЛЕТНА ПРОГРАМА: ADOBE PREMIERE: ФИЛМСКА И ТВ МОНТАЖА

ЛЕТНА ПРОГРАМА: ADOBE PREMIERE: ФИЛМСКА И ТВ МОНТАЖА

By: dejansmilevski Date: Апр 26, 2021

Оваа програма има за цел да им овозможи на студентите да се запознаат со основите на програмата Adobe Premiere Pro – софтверска апликација за уредување на видеа. Покрај техничкиот аспект, студентите ќе имаат можност да се запознаат со елементарните принципи во филмската и ТВ монтажа.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
2272 Comments off
ФИЛМСКИ АКТЕР

ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Дек 14, 2020

Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по шеснаесетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев, универзитетски професори, професионални актери, режисери, театролози, филмски работници…

ЦЕЛ: Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе бидат реализирани 10 кратки филмски етиди со професионална филмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера во „Кинотека на Македонија“.

Секој учесник ќе добие сертификат за успешно реализирана програма „Обука за филм и филмски актер“, кастинг CV и кастинг фотографии.

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
1748 Comments off
ФОТОГРАФИЈА

ФОТОГРАФИЈА

By: djolev Date: Дек 14, 2020

Курсот по фотографија е под менторство на мултимедијалниот уметник Дејан Џолев во соработкa со фотографот Драги Неделчевски и професионални фотографи, фоторепортери, режисери, сликари, драматурзи, актери, модни дизајнери, фотомодели…

ОДРЖАН
No student enrolled €145.00
2542 Comments off
ФИЛМСКА РЕЖИЈА

ФИЛМСКА РЕЖИЈА

By: djolev Date: Дек 14, 2020

Курсот „Филмска режија” претставува елементарно запознавање со процесите на создавање филм или филмска форма, преку практични предавања, филмски проекции и анализи, како и теренски филмски вежби во студио, ентериер и екстериер со филмска опрема и филмски соработници, како и постпродукција и обработка на филмска слика и монтажа во дигиталните софтвери ADOBE Premiere и ADOBE Audition.

ЦЕЛ: Во текот на програмата секој од учесниците ќе биде дел од работен процес (од идеја до снимање кратка филмска форма), која подоцна премиерно ќе биде проектиран на големото филмско платно во „Кинотека на Македонија“. Исто така учесниците ќе имаат можност активно да се вклучат кон создавање на краток игран филм во рамки на програмата „Обука за филмски актер”. На крајот од програмата се доделува Сертификат за успешно реализирана програма.

ПОЧЕТОК:
19.04.2021
No student enrolled Free
668 Comments off
ADOBE PREMIERE: ФИЛМСКА И ТВ МОНТАЖА

ADOBE PREMIERE: ФИЛМСКА И ТВ МОНТАЖА

By: dejansmilevski Date: Дек 14, 2020

Оваа програма има за цел да им овозможи на студентите да се запознаат со основите на програмата Adobe Premiere Pro – софтверска апликација за уредување на видеа. Покрај техничкиот аспект, студентите ќе имаат можност да се запознаат со елементарните принципи во филмската и ТВ монтажа.

ПОЧЕТОК:
03.04.2021
No student enrolled €145.00
2274 Comments off
ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

By: petarjohn Date: Дек 14, 2020

Оваа програма има за цел да им овозможи на студентите да се запознаат со основите на Adobe After Effects – софтверска апликација за дигитални визуелни ефекти, моушн график, композитинг и 3Д моделирање, кои најчесто за користат за постпродукција на филм, видео игри и телевизиска продукција.

ПОЧЕТОК:
30.03.2021
No student enrolled €145.00
2261 Comments off