Курс: Филм и филмски актер | SKALA - Џолев и уметностите

ФИЛМ И ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Авг 02, 2022
Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по дваесетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев, универзитетски професори, професионални актери, режисери, театролози, филмски работници…ЦЕЛ: Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе бидат реализирани 10 кратки филмски етиди со професионална филмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера во „Кинотека на Македонија“.Секој учесник ќе добие сертификат за успешно реализирана програма „Обука за филм и филмски актер“, кастинг CV и кастинг фотографии.
0 student
€240.00
3823 Comments off

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • 30 часа

Еден термин се состои од:

• 45 мин. практично предавање;

• 15 мин. пауза;

• 90 мин. вежби.

 

СИСТЕМ НА ГЛУМА • 15 ЧАСА

термин 1. Лик и Личност;

термин 2. Имагинација;

термин 3. Емоција;

термин 4. Актерска игра пред камера 1;

термин 5. Актерска игра пред камера 2;

АКТЕРСКИ ПРОЦЕС • 15 ЧАСА

термин 6. Сценарио (+ Кастинг);

термин 7. Мизансцен и континуитет;

термин 8. Актерска Импровизација;

термин 9. Актерска игра пред камера 3;

термин 10. Актерска игра пред камера 4;

 

Сите снимачки етиди се реализирaат со професионална филмска екипа.

 

 

ЛОКАЦИЈА: СКАЛА – Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

ЦЕНА: 245€ [плаќање на рати без камата]

 

ПОПУСТ:
10% за уплата на целиот износ до 02 април

 

+  ФИЛМСКА ПРЕМИЕРА НА КРАТКИ ФИЛМСКИ ЕТИДИ

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК: 02 април
ТЕРМИН: Недела, 12:00ч. – 14:30ч.

 

ЛОКАЦИЈА: СКАЛА – Џолев и уметностите [ул. 50та Дивизија бр.22 – нас. Центар]

 

БРОЈОТ НА УЧЕСНИЦИ Е ОГРАНИЧЕН

 

Со физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел)

 

ЦЕНА: 245€ [плаќање на рати без камата]

 

ПОПУСТ:
10% за уплата на целиот износ до 02 април

НАЧИН НА УПЛАТА

УПЛАТА ДО СКАЛА МАГАЗИН ДООЕЛ СКОПЈЕ
БАНКА НЛБ Банка
ЖИРО СМЕТКА 210-0742996701-34
ЦЕЛ НА ДОЗНАКА Филмски актер