Блог » Page 2 of 21 » SKALA School
скала хакатон

„Скалаџии“ со победничко решение на хакатонот „Технологија во функција на хуманост“

By: 884 Comments off

Од први до трети декември, во новиот коворкинг-простор на „Стартап клуб“ -Скопје, се одржа првиот хакатон за дигитализација на донаторското искуство „Технологија во функција на хуманост“, во организација на  „Ways2Help“

академија-енериер-и-продуктдизајн-зара-хоум-скала-џолев

„Скала“ во стратешко пријателство со „Zara Home“

By: 1915 Comments off

Продолжуваме со ширење на партнертсвата во областа на креативните индустрии! Со нашиот новпријател Zara Home, планираме низа креативни настани во рамки на академијата за ентериер и продукт дизајн.

скала-академии-дизајн

15% од студентите на „Скала“ доаѓаат од други академии за дизајн!

By: 1037 Comments off

Спроведовме квантитативно и квалитативно истражување на 80 испитаници од актуелните студенти на академиите за дизајн во „Скала“. Анализата од истражувањето ја поделивме на три сегменти: моментален статус, искуство од формално

Оваа есен, во „Скала“: интернационални награди, 6 изложби и еден куп настани

By: 1547 Comments off

Прочитајте за успесите на нашите студенти и ментори, како и случувањата коишто го одбележаа изминатиот период. Вклучивме и дел од многуте активности на нашите ментори и настани од неформален карактер.  

изложба-скала-џолев-академии-глас-на-новата-сцена

Најголемата студентска изложба за дизајн!

By: 1292 Comments off

На 13 октомври се случи финалната изложба на студентите од aкадемиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн, како и Академијата за UX/UI-дизајн при „Скала“ -Школата за

пракса џолев скала академија за графички дизајн

На пракса во „Скала“ – не ми се веруваше!

By: 1049 Comments off

Нашите студенти се активно вклучени во работни активности. Голем број од овогодинешните студенти сè уште посетуваат пракса кај наши долгогодишни соработници, а дел од студентите праксата ја искусуваат во склоп

скала-џолев-постер-глас-на-новата-сцена-академии-изложба-студентска

„ГЛАС НА НОВАТА СЦЕНА“ – Финална дизајн-изложба

By: 1204 Comments off

Со голема радост ви ја претставуваме финалната изложба на студентите од академиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн при „Скала“ -Школата за дизајн и уметност [поранешно

скала џолев академија за моден дизајн моден викенд скопје

Новите таленти беа центар на вниманието со иновативните колекции на Модниот Викенд Скопје

By: 1693 Comments off

Fashion Weekend Skopje од година на година ја негува и зајакнува соработката со Скала, изложувајќи го талентот на студенти од Академијата за моден дизајн.

академија за ux ui дизајн-графички дизајн-вработување-пракса-студенти-ментори-скала-џолев

Важноста на networking-от и успехот на студентите од Академијата за Ux/Ui+ дизајн

By: 2424 Comments off

Денес ви споделуваме убави вести од тројца наши студенти, како резултат на физичкото образование и познаствата на студентите и менторите. Зборувавме со Андреј Стамевски, Станка Џекова и Аника Радевски за