16та СЕЗОНА КУРСЕВИ

812 Comments off Инфо

Четири активни програми кои ќе ви помогнат да научите нешто ново, да го дополните вашете знаење, да запознаете нови пријатели и вештини! Започнаа уписите на курсевите од Џолев и Уметностите. Пријавувањето е во тек!

Погледнете ги четирите активни курсеви.
АКТИВЕН ПОПУСТ: 25% попуст до 15ти септември.

КУРС ПО ФОТОГРАФИЈА

Обучени над 500 фотографи изминатите 8 години!

МЕНТОРИ: Драги Неделчевски и Дејан Џолев
ПРОГРАМА:
• Основи на фотографија;
• Ликовни елементи и принципи;
• Пејзаж фотограија;
• Документарна фотографија + фотовест;
• Портрет фотографија [ент. екс. студио];
• Концепт фотографија;
• Постпродукција на фотографија;
• ИЗЛОЖБА!

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 12седмици, 12 термини, 60 часа
ПОЧЕТОК: 19ти октомври
ТЕРМИН: Сабота, 12:00ч. – 15:30ч.

ОБУКА ЗА ФИЛМ И ФИЛМСКИ АКТЕР

СНИМАЊЕ кратки филмски етиди КИНО ПРЕМИЕРА!

МЕНТОРИ: Теа Беговска и Дејан Џолев + ГОСТИ АКТЕРИ И ПРОФЕСОРИ. ПРОГРАМА:
• Систем на глума;
• Лик и личност;
• Имагинација;
• Емоција;
• Импровизација;
• Кастинг;
• КИНО ПРЕМИЕРА!

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • + 50 часа
ПОЧЕТОК: 20ти октомври
ТЕРМИН: Недела, 12:00ч. – 15:00ч.

КУРС ПО ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

Твоето ново хоби. / Твојата стара желба.

МЕНТОР: Блашка Ми Ева
ТЕМИ:
• Геометрија;
• Мртва природа;
• Пејзаж и перспектива;
• Архитектура;
• Анатомија и портрет;
• Апстракција.
ТЕХНИКИ:
• Молив, јаглен, туш;
• Акварел, Акрил.
• ИЗЛОЖБА! 🙂

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • + 50 часа
ПОЧЕТОК: 24ти март
ТЕРМИН: Сабота, 16:30ч. – 19:00ч.
Сите материјали се вклучени во цената.

КУРС ЗА КОНСТРУКЦИЈА НА ОБЛЕКА СО ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

Комплетно опремено модно атеље!

МЕНТОР: Никола Булески-Буле
ПРОГРАМА:
• Алатки и нивно користење;
• Техники на моделирање;
• Изработка на основен терк;
• Модификација на вшитови;
• Конструкција на крој (разни видови здолништа);
• Изработка на облека;
• Проба на кулка или жив модел;
• Аанализа и корекции.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 8 седмици • 8 термини • 24 часа
ПОЧЕТОК: 18ти октомври
ТЕРМИН: Петок, 18:00ч. – 20:30ч.
Сите материјали се вклучени во цената