ОФИЦИЈАЛНО И ЕДИНСТВЕНО ПИСМО НА ПОИМИ: СОФИЈА ЦВЕТКОВИЌ

104 Comments off кариера, Студенти


АЗБУКА НА АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ


Како бивш студент по архитектура, Софија е инспирирана од секојдневните форми и бои. Од просторот кој го окупираме, но и од чувствата кои ни ги предизвикува. Тие се за неа најважниот дел од творештвото и дизајнот. Предизвикувањето на емпатија е она што е клучно во нејзината работа.

Taa е алумни од Академијата за визуелни уметности. Моментално работи како графички дизајнер во Публицис, и активно учи и го развива својот уникатен визуелен израз.
АВТОР НА ИЛУСТРИРАНА АЗБУКА: СОФИЈА ЦВЕТКОВИЌ

А Ањес Варда

Б / Боуви, Дејвид Боуви

В / Вивиан Маер

Г Грејс џоунс

Ж / Жан Пол Годе

К Карлота Гереро

Њ / Њу вејв


________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Виктор Стојков
МОНТАЖА Виктор Стојков
ТОН Милан Димитриев
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

СЕТ АСС.
Стојан Ајтов
Илијана Такашманова
Сара Прилепчанска
Марија Јаќовска
Верче Стефановска