djolev and the arts Archives » SKALA School
скала џолев академија за моден дизајн моден викенд скопје

Новите таленти беа центар на вниманието со иновативните колекции на Модниот Викенд Скопје

By: 1692 Comments off

Fashion Weekend Skopje од година на година ја негува и зајакнува соработката со Скала, изложувајќи го талентот на студенти од Академијата за моден дизајн.

Skala nastan dizajn i kokteli

ФОТО-ИМПРЕСИИ // „Дизајн & Коктели“ -дружба со најголемата дизајн заедница!

By: 1433 Comments off

Ги собравме на едно место младите креативци, подготвени за нови образовни и кариерни почетоци и дел од нашите ментори на „Отворени денови“ во просториите на „Скала - Школа за дизајн“.

студентски-осврт-применета-фотографија-постер-академија-за-графички-дизајн-скала-џолев

Ќе може ли една порција микропластика и чаша вода?

By: 2985 Comments off

Ви споделуваме дел од искуството на студентите од Академијата за графички дизајн низ разговорот со Валентина Ѓорѓиева, Давид Пачемски, Цветанка Стоилова и Александар Сандов кои соработуваа во рамките на проектот

Визуелна порака за загаденоста на охридскиот брег I Skala

Студентите од „Скала“ со визуелна порака за загаденоста на охридскиот брег

By: 2958 Comments off

Една од примените на дизајнот е тоа што треба да облагородува, но и да предизвикува бунт. Треба да информира и алармира за социјалните и општествените текови. Зборуваме со нашите студенти

Проектот „Ништо не ти е“ - Академија за графички дизајн I Skala

Проектот „Ништо не ти е“ – Академија за графички дизајн

By: 2626 Comments off

Зборувавме со Сара Фиданоска, Анастасија Димкова, Андреј Крстевски и Александра Стојковска за нивниот семестрален проект од предметот Применета фотографија во дизајн, под водство на менторот Дејан Џолев

Студентски осврт, Моден дизајн, Скала Школа, Маја, Тони, Тиана, Михаела

Студентски осврт сo Маја, Тони, Тиана и Mихаела, студенти на Академијата за моден дизајн

By: 2756 Comments off

Разговаравме со нашите студенти Mаја Матлијоска, Тони Петрушевски, Тиана Јовиќ, и Михаела Штерјова, студенти на Академијата за моден дизајн , за нивниот семестрален проект.

Студентски осврт сo Ирина, Андреј и Марија, студенти на Академијата за UX/UI+дизајн I SKALA

Студентски осврт сo Ирина, Андреј и Марија, студенти на Академијата за UX/UI+дизајн

By: 2729 Comments off

Разговаравме со нашите студенти Ирина Чабуковска, Андреј Стамевски и Марија Степановска, студенти на Академијата за UX/UI+ дизајн, за нивниот семестрален проект на предметот „UI дизајн“ под менторство на Дејан Милосавлески.

Студентски осврт, Скала Школа за дизајн, постер илустрација

Студентски осврт сo Немања, Андреј, Андреа и Ана, студенти на Академијата за графички дизајн, UX/UI+ дизајн и визуелни уметности

By: 2518 Comments off

Разговаравме со нашите студенти Немања, Андреј, Андреа и Ана, студенти на Академијата за графички дизајн, Академијата за UX/UI|+ дизајн и Академијата за визуелни уметности, за нивните семестрални проекти.