АПЛИЦИРАЈ ЗА СТИПЕНДИЈА!

222 Comments off кариера, Студенти


Започни кариера преку нашите Академии за дизајн!
45 недели / 360 часа / +120 часа праксa

На овој повик Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“ во соработка со Институтот за дизајн и технологија ќе доделиме вкупно 9 стипендии, од кои 4 целосни и 5 полу – стипендии за учебната 2021/22 на Академиите за дизајн:

ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН
ЕНТЕРИЕР И ПРОДУКТ ДИЗАЈН
МОДЕН ДИЗАЈН
ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ

ВЕБ ДИЗАЈН

Пријавувањето е отворено oд 15 јуни до 15 јули
Повеќе информации: 075 268 293

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ:
https://forms.gle/DMjXhmDeScvpHkyA7

ВАЖНО: Кандидатите кои ќе аплицираат ќе бидат повикани на кратко интервју со координаторите од академиите пред кои ќе имаат можност да се претстават преку интересот за личен развој и преквалификација, или преку портфолија и дела за понатамошно надоградување во дејноста од интерес.

Возможни се два типа на интервју (поделени во две различни категории) и тоа, 1. кандидати со искуство од дејноста и 2. кандидати без претходно искуство. Двете категории имаат различен систем на вреднување.

Погледни ги сите детали за програмата, менторите, начинот на одржување и можностите по завршување на Академијата: https://djolevandthearts.edu.mk/academy/