Моден дизајн избрани Archives » SKALA School
изложба-скала-џолев-академии-глас-на-новата-сцена

Најголемата студентска изложба за дизајн!

By: 1292 Comments off

На 13 октомври се случи финалната изложба на студентите од aкадемиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн, како и Академијата за UX/UI-дизајн при „Скала“ -Школата за

скала џолев академија за моден дизајн моден викенд скопје

Новите таленти беа центар на вниманието со иновативните колекции на Модниот Викенд Скопје

By: 1692 Comments off

Fashion Weekend Skopje од година на година ја негува и зајакнува соработката со Скала, изложувајќи го талентот на студенти од Академијата за моден дизајн.

никола булески-катерина тошева-студент-vs-ментор-поткаст-академија за моден дизајн-скала-џолев

Поткаст: Студент VS. Ментор [Е02] // Катерина Тошева VS. Никола Булески [Моден дизајн]

By: 469 Comments off

Студентите испрашуваат - менторите одговараат! „Студент VS Ментор“ е нашата нова видео рубрика каде што студентите на SKALA School [поранешно „Џолев и уметностите“] имаат можност да поразговараат еден на еден

скала-академија-моден-дизајн-џолев-едиториал

Нов моден едиторијал од студентите на Скала изработен со вештачка интелигенција

By: 1172 Comments off

Студентите имаа можност да се вклучат во процесот на подготовки и планирање на еден фото-едиторијал, да ја почувствуваат атмосферата за време на фотографирање во студио, избор на модел, аутфит и

скала-џолев-академии-пракса-дизајн

Поврзувањето на нашите студенти со компаниите продолжува!

By: 681 Comments off

На 28 и 29 јуни, го организиравме традиционалниот настан на поврзување на студентите со компаниите, каде студентите го претставија својот труд пред докажани професионалци и креативци од различни области.

Соработката со Bella и студентите од Академијата за моден дизајн | SKALA -Џолев и уметностите

Соработката со Bella и нашите студенти од Академијата за моден дизајн – win win за сите

By: 604 Comments off

„Скала“ Школата за дизајн, уметност и технологии (поранешно „Џолев и уметностите), неуморно работи со цел многу талентирани млади креативци да си го најдат своето работно гнездо и перспектива, напредувајќи во