Дизајнери на пракса – потпишан меморандум за соработка со NEW MOMENT

By: 364 Comments off

„Џолев и уметностите“ и „Њу момент“ и покрај неколкугодишната неформална соработка, на 3 март 2020г. официјално потпишаа Меморандум за соработка, кој вклучува и овозможува студентски пракси за студентите од Академиите

Студентите од Академијата за моден дизајн на пракса во Модната куќа Waescheflott од Виена, Австрија

By: 245 Comments off

Поврзувањето на нашите студенти со индустријата продолжува! Ова е уште една интернационална соработка на Академијата за моден дизајн при Школата за уметност и дизајн Џолев и Уметностите, овој пат со