академија за визуелни уметности Archives » Djolev And The Arts
скала џолев академија за графички дизајн ентериер моден визуелни уметности веб дизајн

Импресии: 2022 // SKALA School

By: 1320 Comments off

Издвојуваме само дел од сите значајни импресии и спомени, благодарни и горди за секој изминат ден помеѓу студентите, колегите и соработниците.

50 НАГРАДИ ВО ВРЕДНОСТ ОД 4.500 ЕВРА ЗА НОВАТА XXIII СЕЗОНА НА КУРСЕВИ! ИГРАЈ ЗА ГРАТИС КУРС!

By: 1929 Comments off

2022 ја започнуваме празнично со наградната игра - „ГРЕПКА НА ЗНАЕЊЕ“ со која и официјално го најавуваме почетокот на новата XXI сезона по ред на 13 обуки и курсеви од

Скала џолев акадмија за моден дизајн

Студенти од Академијата за моден дизајн се претставија на Скопски моден фестивал

By: 228 Comments off

Модниот фестивал, започна на 10ти ноември, а ќе трае до 20ти ноември. На овој настан, ја имавме честа и можноста да учествуваме со креации од нашите студенти од генерацијата 2021/22

Прогласени најдобрите студенти на 6-те академии за дизајн | SKALA - Џолев и уметностите

Импресии од „Decennium“ ✧

By: 603 Comments off

На 14 октомври беа доделени +80 дипломи и уверенија за постигнатиот труд и успех на студенти од 6 академии, а беше отворена и завршната изложба „Decennium“

стипендистите повикуваат скала магазин

СТИПЕНДИСТИТЕ ВЕ ПОВИКУВААТ НА ПОВИК ЗА СТИПЕНДИИ : )

By: 1740 Comments off

Скала Школата за дизајн, уметност и технологија на првиот отворен повик за стипендии, додели 2 целосни и 7 делумни стипендии за уписи на Академиите за графички дизајн, визуелни уметности, ентериер

Визуелни уметности - втора најплатена професија во МКД според ДЗС

Визуелни уметности – втора најплатена професија во Мкд според ДЗС

By: 376 Comments off

Последните истражувања на Државниот завод за статистика направени во април 2022, велат дека во Македонија најплатени дејности се програмирањето на прво место и дизајн и фотографија на второ!

Студентите преку проект од рециклирана облека, ќе поддржат студент на Академијата за моден дизајн

By: 373 Comments off

Сакаме да ги промовираме овие парчиња преку нашата дигитална платформа за Дизајн и современа уметност Скала Магазин, каде можете да купите парче облека по симболична цена и да направите разлика

Студенти од Академијата за Моден дизајн беа дел од Модниот Викенд Скопје

By: 251 Comments off

Дел од нашите алумни и тековни студентки од Академијата за МОДЕН ДИЗАЈН беа дел од 25-тото издание на Моден Викенд Скопје, еднодневен настан во Градски парк посветен на новите генерации

ФОТО ИМПРЕСИИ // „Дизајн, коктели, технологии и апетисани“ во полн сјај

By: 308 Comments off

Традиционално, секое лето во „Скала“ Школата за дизајн, уметност и технологии се дружиме и правиме настани на кои ги поврзуваме студентите со менторите. Така и овој пат, во два дена