Courses - Djolev And The Arts

џолев и уметностите

ФОТОГРАФИЈА

ФОТОГРАФИЈА

By: draginov Date: Авг 02, 2022

Курсот по фотографија ќе се оддржи по 25-ти пат под менторство на фотографот Драги Неделчевски во соработка со младиот, плоден и популарен фотограф Антонио Станков.

Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги искористат вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки аспект, преку:
 

 
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Креативно служење со техничките можности: бленда, експозиција, исо, баланс, стилови, објективи, формати…

• Компјутерска обработка: ADOBE Photoshop.
 

 
ЕСТЕТСКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Техничка разработка на светло: амбиентално (топло/ладно), студиско (блиц), екстериерно (ден/ноќ)…

• Креативна поставка на композиција: форма, простор, перспектива, линија. Претставување на ликовни елементи и принципи: фокус, боја, контраст, текстура, ритам.
 

 
ДРАМАТУРШКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

• Пристап кон фотографијата: методолошки развој на концептуална фотографија.

• Техника: пристап кон објект, комуникација, право, етика.
 

 
+ По завршување на секој час, учесниците добиваат текстуален и илустративен материјал од работната тематика

ПОЧЕТОК:
25.03.2023
No student enrolled €285.00
4881 Comments off
ФИЛМ И ФИЛМСКИ АКТЕР

ФИЛМ И ФИЛМСКИ АКТЕР

By: begovska Date: Авг 02, 2022

Обуката за филм и филмски актер, која ќе се одржи по дваесетти пат, е под менторство на режисерката Теа Беговска, во соработка со филмскиот режисер Дејан Џолев, универзитетски професори, професионални актери, режисери, театролози, филмски работници…

ЦЕЛ: Секој од учесниците ќе биде дел од практичен актерски процес во кој ќе бидат реализирани 10 кратки филмски етиди со професионална филмска екипа, кои подоцна ќе имаат своја филмска премиера во „Кинотека на Македонија“.

Секој учесник ќе добие сертификат за успешно реализирана програма „Обука за филм и филмски актер“, кастинг CV и кастинг фотографии.

ПОЧЕТОК:
02.04.2023
No student enrolled €240.00
3607 Comments off
ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ

By: katerinatosheva Date: Авг 02, 2022

Програмата „Курс за техники на кроење и шиење” е под менторство на искусната Катерина Тошева.

Сите (основни) материјали за потребите на програмата се вклучени во цената.

На крајот од осум неделната програма, учесниците ќе добијат сертификати за постигнатиот труд.

ПОЧЕТОК:
25.03.2023
No student enrolled €215.00
4088 Comments off
ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

By: doro Date: Авг 02, 2022

ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ КОИ САКААТ РЕКРЕАТИВНО ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ЛИКОВНАТА УМЕТНОСТ!

Програмата е под менторство на Доротеј Нешовски, во соработка со ликовниот уметник Маргарита Симовска.

Учесниците на курсот ќе имаат можност да се запознаат со основите на ликовната уметност преку цртачките и сликарски техники. Ќе ги совладаат принципите на композиција, конструкција на поставка, визирање, градација, топли и ладни бои, тон и поделба на плановите преку користење на различни цртачки и сликарски техники зависно од желбата на партиципиентот и моменталната наставна содржина (молив, туш, акрилни бои, водени бои, четка, шпакла и слично).

ПОЧЕТОК:
26.03.2023
No student enrolled €185.00
3657 Comments off
ADOBE PHOTOSHOP: ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

ADOBE PHOTOSHOP: ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА

By: antonio Date: Авг 01, 2022Задолжителна програма за секој фотограф!

 

Задолжителна програма за секој фотограф и графички дизајнер!
 
Во текот на курсот учесниците креативно ќе ги изучат техничките можности за софтверската алатка: ADOBE Photoshop, и вредностите на фотографијата од технички, ликовен и драматуршки карактер.

ПОЧЕТОК:
25.03.2023
No student enrolled €185.00
3056 Comments off
WORDPRESS DEVELOPMENT

WORDPRESS DEVELOPMENT

By: georgij Date: Авг 01, 2022

За сите кои сакаат да го изучат и усовршат најкористениот Content Management System!
Обука која ве води чекор-по-чекор до целосна функционална веб-страна на WordPress, користејќи различни интеграции, веб-хостирање и целосна оптимизација за различни уреди и веб пребарувачи. Комплетна програма за WordPress во 60 часа за почетници, но со препорака за претходно познавање на HTML&CSS.

ПОЧЕТОК:
25.04.2023
No student enrolled €350.00
2602 Comments off
HTML/CSS & JavaScript

HTML/CSS & JavaScript

By: igorgeorgioski Date: Јул 05, 2022

Истражете како можете да креирате веб-страници од нула!

Светото тројство и основите технологии за изработка на веб страни, сега достапни во 90 часа обука! Оваа обука е наменета за сите кои посакуваат да започнат со front-end програмирање со желба да ги научат основните концепти на веб дизајнот и веб програмирањето.

Одлична и детална програма за почетници без програмерско искуство, но и оние кои сакаат да ги усовршат своите вештини и знаења.

ПОЧЕТОК:
22.03.2023
No student enrolled €390.00
2723 Comments off
ADOBE ILLUSTRATOR: ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

ADOBE ILLUSTRATOR: ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

By: andrejp Date: Јул 01, 2022

За сите креативци кои имаат потреба од векторска графика, дигитална илустрација и графички дизајн!

Програмата има за цел техничко изучување на алатката ADOBE Illustrator. Покрај тоа учесниците ќе имаат можност да се запознаат на елементарно ниво од областа на графичкиот дизајн, преку методолошки концепти и работа на практични проекти.

ПОЧЕТОК:
25.03.2023
No student enrolled €185.00
4145 Comments off
КРЕАТИВНО ПАТУВАЊЕ НИЗ ПРИКАЗНА И ПЕСНА: ПИСАТЕЛИ И ПЕЈАЧИ

КРЕАТИВНО ПАТУВАЊЕ НИЗ ПРИКАЗНА И ПЕСНА: ПИСАТЕЛИ И ПЕЈАЧИ

By: golejska Date: Фев 24, 2022

Децата се најголеми создавачи и најдобри читатели. Преку овие практични работилници ќе се обидеме да им го приближиме јазикот, играта низ јазикот и зборовите на деца од 7 до 12 години.
Со цел да се создаде природна форма на комуникација и разговор со децата преку запознавање со основните форми во книжевноста и литературата, ќе им понудиме креативно патување во кое и тие самите ќе земат учество. Креативниот процес ќе значи вклученост, едукација, забавно откривање на јазикот и целосна слобода на изразот.

ОДРЖАН
No student enrolled Free
3025 Comments off
ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ДРАМСКИ АКТЕР

ДЕТСКА ЕДУКАЦИЈА И ЗАБАВА: ДРАМСКИ АКТЕР

By: darijan Date: Јан 24, 2022

Квалитетот на исхраната е важен фактор за физичкиот развој на вашето дете, додека уметноста е духовна храна којашто е задолжителна на детското мени за негување на интелектуалниот и креативен капацитет.

KIDS програмите од Џолев и Уметностите, ќе ја поттикнат креативноста, ќе го мотивираат критичкото размислување и социјалната комуникација на секое дете, преку класичните уметнички медиуми, преку јасно дефинирана работна програма, нетрадиционална (современа) претстава и организација на часовите.

ОДРЖАН
No student enrolled Free
2876 Comments off
РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ: ИМАГИНАЦИЈА

РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ: ИМАГИНАЦИЈА

By: begovska Date: Јан 24, 2022

Оваа креативно-едукативна работилница за деца и родители во својата програма обработува актерски вежби и игри преку кои се гради подлабока релација помеѓу детето и родителот. Учесниците на оваа работилница ќе имаат можност да се запознаат со театарот и актерството, на секој час учејќи нов театарски термин кој практично ќе го применат заедно со родителот. Преку креативни вежби за имагинација, Вие како родител, ќе му помогнете на вашето дете да го достигне својот креативен потенцијал, подобро да управува со своите чувства и како овие креативни вежби да ги користи понатаму во секојдневниот живот.

ОДРЖАН
No student enrolled Free
3029 Comments off
ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

ADOBE AFTER EFFECTS: МОУШН ДИЗАЈН И АНИМАЦИЈА

By: petarjohn Date: Авг 30, 2021

Оваа програма има за цел да им овозможи на студентите да се запознаат со основите на Adobe After Effects – софтверска апликација за дигитални визуелни ефекти, моушн график, композитинг и 3Д моделирање, кои најчесто за користат за постпродукција на филм, видео игри и телевизиска продукција.

ПОЧЕТОК:
26.03.2023
No student enrolled €185.00
3415 Comments off