Некатегоризирано Archives » SKALA School
жените-неформалните-образовни-можности

Жените и неформалните образовни можности

By: 890 Comments off

Во 19-тиот век, жените стануваат главни и централни фактори во едукацијата како учителки, туторки и менторки во формалните и неформалните образовни средини. Овие достигнувања денес значат многу за моменталната состојба

како до успешна фриленс кариера-александра азманова-горјан стојановски-скала-школа-академии-џолев

Како до успешна фриленс кариера

By: 1840 Comments off

Ентузијастите за дигитален маркетинг отсега имаат нова можност за квалитетна теоретска и практична едукација благодарение на партнерскиот проект на водечката Школа за дизајн и технологија, Скала и компанијата лидер во

скала-пиксел-академија-за-дигитален-маркетинг

Скала и Пиксел го објавија отворањето на новата академија за дигитален маркетинг

By: 1811 Comments off

Ентузијастите за дигитален маркетинг отсега имаат нова можност за квалитетна теоретска и практична едукација благодарение на партнерскиот проект на водечката Школа за дизајн и технологија, Скала и компанијата лидер во

Фото-импресии // Вивид -студентска изложба

By: 1017 Comments off

На 24 февруари во 20ч, просториите на „Скала“ во рамките на објектот „Јавна соба“ беа центарот на креативното збиднување каде што посетителите дoaѓаа да ги нахранат своите сетила со нови

Скала погоре – три нови академии и нов веб сајт!

By: 2073 Comments off

„Скала“ се проширува за 3 нови академии + нов веб сајт! Од најголемата дизајн-заедница, како одговор на потребите на современиот пазар, прераснавме во образовна институција со широко портфолио од областа

Македонската опера и балет, отворена за студентите на „Скала“

By: 1288 Comments off

Студентите од Академијата за моден дизајн, имаа екслузивна можност да влезат „зад сцената” и да посведочат на создавањето на еден костимографски проект -од идеја до реализација.

оглас-за-вработување-скала-џолев

Оглас за вработување

By: 2942 Comments off

Согласно потребите, „Скала“ објавува оглас за проширување на својот тим, односно за вработување на: Административен асистент и Финансиски администратор.

скала школа за дизајн

Среде Скала високо – поклони рој!

By: 3444 Comments off

Продолжуваме со ширење на партнертсвата во областа на креативните индустрии! Со нашиот новпријател Zara Home, планираме низа креативни настани во рамки на академијата за ентериер и продукт дизајн.

скала хакатон

„Скалаџии“ со победничко решение на хакатонот „Технологија во функција на хуманост“

By: 884 Comments off

Од први до трети декември, во новиот коворкинг-простор на „Стартап клуб“ -Скопје, се одржа првиот хакатон за дигитализација на донаторското искуство „Технологија во функција на хуманост“, во организација на  „Ways2Help“