Некатегоризирано Archives » Page 2 of 3 » SKALA School
академија-енериер-и-продуктдизајн-зара-хоум-скала-џолев

„Скала“ во стратешко пријателство со „Zara Home“

By: 1965 Comments off

Продолжуваме со ширење на партнертсвата во областа на креативните индустрии! Со нашиот новпријател Zara Home, планираме низа креативни настани во рамки на академијата за ентериер и продукт дизајн.

скала-академии-дизајн

15% од студентите на „Скала“ доаѓаат од други академии за дизајн!

By: 1066 Comments off

Спроведовме квантитативно и квалитативно истражување на 80 испитаници од актуелните студенти на академиите за дизајн во „Скала“. Анализата од истражувањето ја поделивме на три сегменти: моментален статус, искуство од формално

Оваа есен, во „Скала“: интернационални награди, 6 изложби и еден куп настани

By: 1585 Comments off

Прочитајте за успесите на нашите студенти и ментори, како и случувањата коишто го одбележаа изминатиот период. Вклучивме и дел од многуте активности на нашите ментори и настани од неформален карактер.  

изложба-скала-џолев-академии-глас-на-новата-сцена

Најголемата студентска изложба за дизајн!

By: 1337 Comments off

На 13 октомври се случи финалната изложба на студентите од aкадемиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн, како и Академијата за UX/UI-дизајн при „Скала“ -Школата за

пракса џолев скала академија за графички дизајн

На пракса во „Скала“ – не ми се веруваше!

By: 1103 Comments off

Нашите студенти се активно вклучени во работни активности. Голем број од овогодинешните студенти сè уште посетуваат пракса кај наши долгогодишни соработници, а дел од студентите праксата ја искусуваат во склоп

скала-џолев-постер-глас-на-новата-сцена-академии-изложба-студентска

„ГЛАС НА НОВАТА СЦЕНА“ – Финална дизајн-изложба

By: 1235 Comments off

Со голема радост ви ја претставуваме финалната изложба на студентите од академиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн при „Скала“ -Школата за дизајн и уметност [поранешно

поткаст-студент-вс-ментор-гоце-кралевски-андреј-арсенков-скала-џолев

Поткаст: Студент VS. Ментор [Е03] // Андреј Арсенков VS. Гоце Кралевски [Визуелни уметности]

By: 599 Comments off

Студентите испрашуваат - менторите одговараат! „Студент VS Ментор“ е нашата нова видео рубрика каде што студентите на SKALA School [поранешно „Џолев и уметностите“] имаат можност да поразговараат еден на еден

никола булески-катерина тошева-студент-vs-ментор-поткаст-академија за моден дизајн-скала-џолев

Поткаст: Студент VS. Ментор [Е02] // Катерина Тошева VS. Никола Булески [Моден дизајн]

By: 502 Comments off

Студентите испрашуваат - менторите одговараат! „Студент VS Ментор“ е нашата нова видео рубрика каде што студентите на SKALA School [поранешно „Џолев и уметностите“] имаат можност да поразговараат еден на еден

поткаст-студент-вс-ментор-академија-за-графички-дизајн-скала-џолев-немања-пејиќ-гордана-вренцоска

Поткаст: Студент VS. Ментор [Е01] // Немања Пејиќ VS. Гордана Вренцоска [Графички дизајн]

By: 423 Comments off

Студентите испрашуваат - менторите одговараат! „Студент VS Ментор“ е нашата нова видео рубрика каде што студентите на SKALA School [поранешно „Џолев и уметностите“] имаат можност да поразговараат еден на еден