Импресии 2020

By: 549 Comments off

Издвојуваме само дел од сите значајни импресии и спомени, благодарни и горди за секој изминат ден помеѓу студентите, колегите и соработниците.

ИМПРЕСИИ ОД ПАРАДИГМА

By: 31 Comments off

Во петокот, на 16-ти октомври, се случи најголемата студентска изложба насловена како „Parádeigma“, каде 78 автори од Академиите за дизајн при Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите” изложија

ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА: ПРОДУКТ ДИЗАЈН

By: 26 Comments off

Секој од студентите од Академијата за продукт дизајн има различен стил во кој се испреплетуваат различни техники од полињата и предметите кои ги изучуваат и практикуваат. Без разлика дали се

78 АВТОРИ ИЗЛОЖУВААТ НА „ПАРАДИГМА“

By: 15 Comments off

Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“, во соработка со Институтот за дизајн и технологија, во „Јавна соба“, на 16 октомври ќе ја отворат изложбата „Парадигма“, која претставува завршна

СТУДЕНТИТЕ ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН ИЗРАБОТИЈА ФОТО-ЕДИТОРИЈАЛ

By: 14 Comments off

На претстојниот Моден викенд - Скопје, којшто ќе се одржи од 1 до 3 октомври, ќе учествуваат студентите од Академијата за моден дизајн при Школата за дизајн и уметност „Џолев