Есен во “Уметностите”

236 Comments off Некатегоризирано

Школата за дизајн и уметност “Џолев и уметностите” традиционално пред секоја сезона започнува со промотивен настан “Отворен ден” наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со актуелните едукативни програми кои стартуваат оваа есен.

[Djolev and the Arts Room] 
19:00 – 19:10 Претставување на тимот и менторите на школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“, и кратка презентација на програмите;

19:10 – 19:30 Панел-дискусија на прашања и одговори со учесниците и менторите;

19:30 – 20:00 Доделување на сертификати на учесниците од сезона XV;

[Cosy Room]
20:00 – 21:00 Отворање на групна изложба од програмата “Курс по цртање и сликање” и “Работилница за nude фотографија;

[Kids Room] 
20:00 – 21:00 Проекција на кратки видео етиди од програмата “Обука за филмски актер” [Kids Room];

[Djolev and the Arts Room] 
21:00 – 00:00 Неформална дружба и журка со шарени колачиња и шампањ.

КУРСЕВИ:
• Фотографија;
• Филмски актер;
• Цртање и сликање;
• Кроење и шиење.

АКАДЕМИИ:
• Визуелни уметности [графички дизајн, фотографија, видео];
• Моден дизајн;
• Продукт дизајн [индустриски дизајн, дизајн на мебел].

KIDS:
* програми за деца од 6 до 14 години.
• Драмска секција; 
• Ликовна секција;
• Литературна секција.