+ 30 OБУКИ И АКАДЕМИИ ОД ОБЛАСТА НА ДИЗАЈНОТ И УМЕТНОСТИТЕ

111 Comments off кариера, Професори, Студенти


„Први септември. Време е за будење,
иднината им припаѓа на оние кои се подготвуваат денес!“


Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите” официјално започна со уписи, на повеќе од 30 едукативни програми, во вид на обуки и академии, под строго дефинирани услови и мерки за безбедна и продуктивна настава.

„Секој студент може да избере дали програмата ќе ја следи со физичко присуство на целата настава, во однос на теоретскиот и практичниот дел, или пак ќе одбере комбинирана настава, или пак целосно ќе ја следи програмата онлајн. Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.“ изјави Ангела Николовска, наставен координатор на „Џолев и уметностите“.

Сите програми [освен академии] имаат 25% попуст за упис до 10 септември.КАТЕГОРИЈА // ГРАФИЧКИ + МОУШН ДИЗАЈН + 3Д МОДЕЛИРАЊЕ

ОБУКА // Adobe Premiere Pro / старт: 28 сеп. / ментор: Дејан Смилевски / 30 часа
ОБУКА // Adobe After Effects / старт: 29 сеп. / ментор: Петар Џон / 30 часа
ОБУКА // Adobe Illustrator / старт: 21 сеп. / ментор: Аленсандра Новевска / 24 часа
ОБУКА // Adobe InDesign / старт: 17 ное. / ментор: Влатко Ристов / 16 часа
ОБУКА // Adobe Photoshop / старт: 6 ное. / ментор: Дејан Џолев / 36 часа
ОБУКА // 3D CAD / старт: 28 сеп. / ментор: Илија Паунков / 30 часа
ОБУКА // Fusion 360 + Cura / старт: 02 окт. / ментор: Валентин Данилоски / 30 часа
КАТЕГОРИЈА // ФИЛМ + ФОТОГРАФИЈА

ОБУКА // Филмски актер / старт: 27 сеп. / ментор: Tea Беговска / 30 часа
ОБУКА // Фотографија / старт: 26 сеп. / ментор: Драги Неделчевски / 30 часа
ОБУКА // Постпродукција и монтажа на фото. / старт: 06 ное. / ментор: Дејан Џолев / 36 часа
РАБОТИЛНИЦА // NUDE фотографија / 18/19/20 сеп. / ментор: Владимир Тасевски / 3 дена
ОБУКА // Филмска и ТВ режија / старт: 27 сеп. / ментор: Дејан Џолев / 30 часа
ОБУКА // Филмска и ТВ монтажа / старт: 28 сеп. / ментор: Дејан Смилевски / 30 часа
КАТЕГОРИЈА // МОДЕН ДИЗАЈН

ОБУКА // Кроење и шиење / старт: 18 сеп. / ментор: Маре Трајковска / 24 часа
ОБУКА // Плетење / старт: 21 сеп. / ментор: Никола Ефтимов / 20 часа
ОБУКА // Дизајн на модни додатоци / старт: 23 сеп. / ментор: Никола Ефтимов / 20 часа
ОБУКА // Модна илустрација / старт: 03 ное. / ментор: Александра Јовановска / 20 часа
КАТЕГОРИЈА // УМЕТНОСТ

ОБУКА // Цртање и сликање / старт: 26 сеп. / ментор: Доротеј Нешовски + Маргарита Симовска / 24 часа
ПРЕДАВАЊА // Историја на уметностите / старт: 16 окт. / ментор: Владимир Јанчевски / 16 часа
ПРЕДАВАЊА // Теорија на уметност / старт: 16 ное. / ментор: Никола Узуновски / 16 часа


+ ОБУКА // Дигитален маркетинг / старт: 23 сеп. / ментор: Александра Новевска + Пепица Манчева / 20 часа
КАТЕГОРИЈА // KIDS

8 – 14 год. // 3 возрасни групи
целосно онлајн настава

ОБУКА // Драмски актер / старт: 16 ное. / ментор: Сара Анастасовска + Даријан Петров
ОБУКА // Цртање и сликање / старт: 11 ное. / ментор: Доротеј Нешовски + Маргарита Симовска
ОБУКА // Фотографија / старт: 10 сеп. / ментор: Драги Неделчевски
ОБУКА // Adobe Photoshop / старт: 10 сеп / ментор: Александра Новевска
ОБУКА // Adobe Illustrator / старт: 11 сеп. / ментор: Александра Новевска

_______
МЕРКИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Секој студент може да избере помеѓу:
1. Физичко присуство на цела настава (теоретски и практичен дел);
2. Комбиниран начин на учење (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство);
3. Целосно онлајн (теоретски и практичен дел);
// Наставата се одвива следејќи ги сите превентивни мерки пропишани од Министерството за здравство.

_______
ОПРЕМА И УСЛОВИ: Единствена школа за дизајн и уметност којашто им овозможува на студентите: современо фото и видео студио, технолошка лабораторија со таблети за цртање и 3Д­ принтери, цртачко и сликарско ателjе и материјали за работа, комплетно опремено модно ателје.

_______
МЕНТОРИ И НАСТАВА: Преку нетрадиционални и флексибилни едукативни методи на настава во соработка со еминентни универзитетски професори и професионалци од дејностите.

_______
ЏОЛЕВ И УМЕТНОСТИТЕ
9-та година Школа за дизајн и уметност
075 268 293
www.djolevandthearts.edu.mk